Nuori Johtajuus –seminaari ravisti ajatuksia johtamisesta sekä itsensä markkinoinnista

4

Kulttuurinmuutos: Tiukan kontrollin sijaan tärkeintä hyvä energia, merkityksellinen jaettu tavoite & uudistuminen. #Nuorijohtaja @aarocantell

Tässä yksi kantaaottavista twiittauksista Nuori Johtajuus –seminaarista 5.11. Tampereen Yliopistolle kokoontui reilu 50 nuorta tulevaisuuden johtajaa seuraamaan screeniltä Helsingin Tekesillä järjestettyä Nuori Johtajuus -päätapahtumaa. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin isännöimässä paikallistapahtumassa Ellimaija Ahonen avasi päivän ja innosti kuulijat nuorkauppakamaritoiminnan herkkuja esitellen. Alustuksen aiheena oli ”Nuorkauppakamari ovien avaajana työelämässä” ja siihen lisämaustetta toi Ville Virkki Dream Hostelista omalla tarinallaan.

Ville Virkki

Laadukkaat puheenvuorot kuvasivat johtajuutta monesta eri näkökulmasta: mm. nuorten johtajien yritysvastuu uutena kasvun veturina, ammattimentoroinnin mahdollisuudet urakehityksessä, teknologiamurroksen vaikutus johtamiseen ja Päivä Johtajana –tempaukseen osallistuneiden nuorten ajatuksia. Olipa raikasta kuulla käytännönläheistä palautetta, esim. ”Parasta oli, kun sai tehdä tilinpäätöksen!”. Twitter-seinä kaipasi mielipiteitä aihetunnisteella #Nuorijohtaja ja ahkerana se lauloikin: kyseinen hästäkki olikin viikon kärkijoukoissa Twitterissä! Käy tutustumassa!

Tilaisuudessa palkittiin Suomen Nuorkappakamareiden sekä Teknologiateollisuuden Vuoden Nuori Johtaja -kilpailusarjojen voittajat. Vuoden Nuori Johtaja 2014 on Mikko Kuitunen, Vincit Oy:n toimitusjohtaja ja Teknologiateollisuuden Vuoden Nuori Johtaja 2014 on Heikki Haasmaa, KONE Hissit Oy. Onnea molemmille!
Pitchaustreenit käynnissä
Loppuiltapäivästä osallistujat haastettiin mukaan saamaan potkua itsensämarkkinointiin ja kehittämään omaa hissipuhettaan Hyvä minä! –pitchaustreenien avulla samalla verkostoituen. Ellimaija yllytti miettimään minkälainen tuote kukin on, mikä on oma törkeä lupaus ja minkälaista läskiä tarvitaan luurangon päälle, jotta siitä saa tartuntapintaa itsestään kertoessa. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että Suomi tarvitsee 5 miljoonaa myyjää ja asenne myyjiä ja myyntityötä kohtaan on muututtava. Lopuksi Laura Helasjoki-Ristimäki toi tervehdyksen Valtti Henkilöstöratkaisujen taholta ja pisti miettimään tulevaisuuden työntekijän ominaisuuksia. Parhaimmat pitchaajat palkittiin upeilla lahjakorteilla päivän päätteeksi, kiitos Kultajousi!
5
Tilaisuuden järjesti Pirkanmaan Nuorkauppakamari yhteistyökumppaneinaan Valkeakosken Nuorkauppakamari, Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu Synergos, ELY-keskus ja TE-palvelut.

Teksti: Ellimaija Ahonen ja Markku Mäkinen, Pirkanmaan Nuorkauppakamari