Nuorkauppakamarilaiset tempaisevat liikenneturvallisuuden puolesta

heijastinjuttu2

Keskisuomalaisten kamareiden Facebook-ryhmässä hihkaistiin, että pystyisivätkö keskisuomalaiset keksimään jotain yhdessä liikenneturvallisuuden puolesta. Kun tästä hetkestä 12 tuntia oli kulunut, kampanjan raamit oli jo rakennettu, nettisivut olivat valmiina ja vastuuhenkilöt valittu. Seuraavana päivänä kampanja julkistettiin, Facebook-sivu keräsi yli sata tykkääjää ja ensimmäiset lahjoittajat olivat jo plakkarissa.

Näin homma parhaimmillaan toimii, kun osaavat henkilöt ja yhteinen tahtotila osuu kohdalleen hyvässä verkostossa. Vinkkejä ja ammattitaitoaan projektiin on ollut antamassa toistakymmentä henkilöä ja tukensa hyvälle idealle on ilmaissut vähintään yhtä moni.

Heijastin ei paljoa paina, mutta se voi pelastaa henkesi.

Alkuidean projektille antanut Muuramen seudun nuorkauppakamarin Tomi Purho kertoo, että tunne tehokkaan porukan jalostaessa idean ennätysajassa projektiksi asti on niin huikea, ettei sellaista ole kokenut missään muualla.

Heijastin heilumaan, #kerrankinvälähtää. Keski-Suomen yhteinen liikenneturvallisuusprojekti pyrkii tuottamaan vielä tämän talven pimeyteen lapsille ja nuorille ilmaisia heijastimia sekä tekemään niiden käytöstä suositumpaa ja halutumpaa mm. somen kautta. Luvassa on myös valistusvideoita ja mahdollisuuksien mukaan julkkiksia tukemaan kampanjan saavuttavuutta.

Yritysten lahjoitusten perusteella kerätään heijastimia ja ne jaetaan henkilökohtaisesti alueen kouluissa ja tapahtumissa. Yritykset voivat osallistua joko lahjoittamalla heijastimia omasta varastostaan, tai antamalla ostositoumuksen, jonka perusteella heijastimet tilataan suoraan valmistajilta. Tällätavalla kaikki raha kanavoidaan suoraan heijastimiin.’

Vinkkejä sanoman levittämiseen voi hakea kampanjasivustolta www.heijastinheilumaan.fi. Sosiaalisesta mediasta kannattaa kaivella aihetunnisteella #kerrankinvälähtää. Keski-Suomen Nuorkauppakamarit haluavat haastaa kaikki, niin nuoret kuin vanhatkin, käyttämään heijastinta. Heijastin ei paljoa paina, mutta se voi pelastaa henkesi.