Eurooppakokous Istanbulissa

Mistä Eurooppakokouksessa on kysymys?

Aivan kuten kotoinen Suomemmekin, myös maailma on jaettu JCI:ssa neljään alueeseen. Meidän alueemme on Eurooppa, eli Area D. Touko- ja kesäkuun aikana järjestetään kaikkien neljän alueen aluekokoukset, eli Area Conferencet. Näistä yksi tunnetaan meillä Eurooppakokouksena, eli kyseessä on siis yksi JCI:n aluekokouksista. Kokouksessa käsitellään JCI Europen asioita ja puhetta johtaa ”aluejohtaja”, eli JCI EVP assigned to Europe, joka tänä vuonna on meille monille tuttu Steven Wilson Aberdeenista.

istanbul2

Mitä kaikkea Eurooppakokouksessa tapahtuu?

Eurooppakokouksessa kulkee luonnollisesti General Assembly, jossa kansalliset puheenjohtajat päättävät Euroopan asioista. Koska kyseessä on tapahtuma, joka vetää laajasti väkeä, on siellä luonnollisesti paljon muutakin ohjelmaa. Virallisia koulutuksia, epävirallisia koulutuksia, viihteellistä ohjelmaa, kokousmarkkinointia, juhlia ja vaikka mitä. Lisäksi kokouksen yhteydessä mitellään Euroopan mestaruudesta debatissa ja puhekilpailussa, sekä jaetaan Euroopan tason palkinnot.

No mitäs siellä Istanbulissa sitten oikein tapahtui?

Istanbulissa oli tarjolla kaikkea edellä mainittua aarteenetsinnästä alkaen. Suomesta lähti joukkue debatin lisäksi myös jalkapalloturnaukseen, sekä kansallisen Sanan Säilän voittaja Petri Eklund edusti Suomea puhekilpailussa. Tampere markkinoi voimakkaasti ensi vuoden Eurooppakokousta ”Nordic Visionary” –teemalla Finlandia Nightin ja GA-esityksen avulla. Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi mihin kannattaa ensi kesänä suunnata. General Assemblyssa esittäytyivät Euroopan ehdokkaat JCI:n piikkipaikoile ja heistä yksi on oma NP:mme Johanna Lundán, joka on ehdolla JCI Vice Presidentin virkaan vuodelle 2016.

istanbul1

Lauantain ohjelmassa oli palkintojen jako ja JCI:n satavuotisjuhlallisuudet ennen gaalaa ja siinä vaiheessa asiat menivät suomalaisittain koko lailla hulluiksi. Palkintojenjaossa ei tahtonut ehtiä istua lainkaan, kun Suomi korjasi palkintoja parempaan talteen. Cee piti jälleen puoliaan palkintosateessa ja Ellimaija Ahonen Pirkanmaalta valittiin Euroopan parhaaksi puheenjohtajaksi, sekä Akaan Asuminen Akaassa –projekti Euroopan parhaaksi paikallisen kehityksen projektiksi! Onnea Ellimaija ja onnea Akaa!

Kuva: Lauri Tolvas

Muita suomalaisia ilouutisia olivat Petri Eklundin voitto puhekilpailussa, Helena Skopan valinta Euroopan parhaaksi jäseneksi ja Kajaanin Nasakka –projektin valinta Euroopan vaikuttavimmaksi paikalliseksi projektiksi. Lisäksi Oulu oli TOP4:ssä parhaan kamarin kilpailussa.

Eurooppakokous on nelipäiväinen, intensiivinen ja kokonaisvaltainen kylvetys nuorkauppakamaritoiminnan kansainvälisestä toiminnasta ja suosittelen lämpimästi siihen osallistumista ainakin kerran. Ensi vuonna siihen on vielä erinomainen mahdollisuus, kun Eurooppakokous tulee Alue C:lle. Tapaammehan siis sielläkin!

Lauri Valtonen

Aluejohtaja