Aluejohtajan aatoksia – osa 4

laurivaltonen

Kuin hujauksessa onkin saavutettu jo vuoden puoliväli. Vuoden alkua, erityisesti ensimmäistä kolmannesta leimasi kovasti byrokratia ja muodollisuudet. Toimintaohjeiden ja vuosikellon mukaisia asioita piti saada valmisteltua ja päätettyä. Ja sitä päätöksentekoa ja niitä muodollisuuksia sitten riittikin. Aluevuosikokous Efektissä niistä niputettiin suurin osa, Kansallisessa Vuosikokouksessa Tahkolla hiukan lisää ja loput koottiin kansiin sitten PRES-Akatemiassa Espoossa. Vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen mahtui myös aluekoulutuksia, kuten Vakuuta ja vaikuta, sekä Kehity kouluttajana. Syksylle on tulossa lisää aluevetoisia, kaikille avoimia koulutuksia. Eurooppakokouksessakin edustettiin Ceen väellä, siitä erillisessä kirjoituksessani enemmän. Onnea kuitenkin vielä Ellimaijalle ja Akaan Nuorkauppakamarille!

Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen allekirjoittaneen tekemiset ovat, vihdoinkin, keskittyneet kamareiden toimintaan ja niitä pyörittäviin ihmisiin. Olen ilokseni ehtinyt osallistua kamareiden tapahtumiin ja niitä onkin touko- ja kesäkuussa piisannut. Tätä teen ilomielin jatkossakin, joten olkaa varuillanne, saatan pöllähtää kylään!

Kamareiden puheenjohtajien kanssa on käyty juhlallisen ”Kehityskeskustelu” –otsikon alla kahdenkeskisiä keskusteluja. Niiden tarkoitus on ollut ottaa kunkin puheenjohtajan kanssa sellainen hetki, että ehdimme kerrankin rauhassa kahden kesken keskustella toimintaan liittyvistä asioista. Tätä kirjoitettaessa tällainen keskustelu on käyty 12 puheenjohtajan kanssa ja loputkin voivat olla huoletta, ketään ei unohdeta. Olen pitänyt näistä keskusteluista kovasti ja saanut niistä paljon hyödyllistä itselleni, sekä toivoakseni olen pystynyt puheenjohtajia tukemaan henkilökohtaisellakin tasolla.

Kun tästä hetkestä katsotaan tulevaisuuteen, edessäpäin näkyy paljon lisää miellyttäviä kamarien tapahtumia ja kohtaamisia teidän kanssanne. Juhannuksen jälkeen käsitellään SNKK:n hallituksen kesäakatemia, mutta jo heti heinäkuussa jalkaudutaan taas alueen tapahtumiin. Luvassa on SuomiAreenaa Porissa, Telttariehaa Tammerkosken voimin, rapuilua pitkin ja poikin aluetta, Senaatin Vuosikokousta ja Kasvuakatemiaa Kokkolassa… Vain muutamia mainitakseni. Osallistukaa innolla omiin ja naapureiden kesätapahtumiin ja summaillaan näitä kokemuksia sitten Nordic Conferencessa elokuussa!

Haluan päättää tämänkertaisen jaaritteluni senaattori #72336 Jyri Toivosen lausahdukseen Seinäjoen seudun Start –koulutuksessa 13.6. ”Nuorkauppakamaritoiminnassa saa joka vuosi sata uutta ystävää”. Erinomaisesti muotoiltu! Lähdetään kaikki etsimään niitä ystäviä, joita emme ole vielä tavanneet. Meitä on Ceelläkin yli tuhat, joten ei muuta kuin tutustumaan! Erinomaista juhannusta!

lauriallekirj