Aluejohtajan aatoksia osa 6

Syystervehdys!

Edellisen kirjoitelmani julkaisin loppukesästä, kun odottelimme Alueakatemiaa ja Levin Supervaaliviikonloppua. Nämä ovat nyt taaksejäänyttä elämää ja molemmista on suoriuduttu ceemäisen tyylikkäästi.

Alueakatemiaa meille isännöi Keurusselän väki ja huiman viikonlopun he meille pyöräyttivät. Sisällön osalta Alueakatemiassa pohdiskeltiin todellisia kamarijohtamisen haasteita, valmennettiin niin puheenjohtajia kuin tulevaisuuden tekijöitäkin ja syvennyttiin Suomen Nuorkauppakamareiden ensi vuoteen. Ensi vuonna tapahtuma on taas ”normaalilla” paikallaan loppukesässä ja syyskuun alussa istutaan aluevaalikokousta.

Levin Supervaaliviikonloppu oli melkoinen rypistys ja erityisesti puheenjohtajat ja ehdokkaat laitettiin todelliseen prässiin. Perjantaiaamuna kansallista GA:ta, sitten kansallisia vaalipuheita ja –paneeleita ja heti niiden perään alue-ehdokkaat heitettiin samaan myllyyn. Iso käpälä puheenjohtajille, jotka jaksoivat koko päivän olla tarkkaavaisena ja haastaa ehdokkaita. Heti lauantaiaamuna pyöräytettiin käyntiin Alue C:n Aluevaalikokous, joka meni kuin menikin lävitse annetussa aikaikkunassa ja saimme suureksi riemuksemme valittua itsellemme uuden alueorganisaation vuodelle 2016!. Ceemäiset onnittelut kaikille valituille ja suuri kannustus teille, joille vaalit tarjosivat oppimisen kokemuksia. Tappio vaaleissa on ollut itselleni yksi kamariurani opettavaisimpia tapahtumia. Siinä oppii itsestään ja omista vaikuttimistaan yllättävän paljon.

Tätä kirjoittaessani myös kamareiden omatkin vaalikokoukset alkavat olla jo käytyinä ja ensi vuoden kokoonpanot selvillä. Muistakaa rakkaat ystävät kaikissa positioissanne kaksi asiaa. Ensimmäiseksi se, että seuraajanne huolellinen perehdyttäminen on yksi tärkeimpiä ja vastuullisimpia virkatehtäviä joita teillä on. Vain sillä tavoin voidaan puhua jatkuvuudesta ja välttää turhia sudenkuoppia. Tarkoitus ei ole lyödä kaverille suitsia suuhun heti kättelyssä, mutta ei ole kenenkään etu, että uudet tekijät kompastuvat samoihin asioihin vuodesta toiseen.

Toinen olennainen asia on se, että meidän virkavastuumme jatkuu vuoden vaihteeseen asti. Uudet tekijät ovat vastuussa viroistaan 1.1.2016 alkaen, joten emme me voi päästää syntymään vastuutyhjiötä viimeiseksi kahdeksi kuukaudeksi. Se kuitenkin on kuudesosa koko vuodesta. On toki totta, että virkatehtävät vähenevät loppuvuotta kohden, mutta jaksetaan yhdessä juosta vuosi 2015 loppuun asti. Tämä ei vieläkään ole aluejohtajuuteni epilogi, sillä myös minä hoidan virkaani siihen asti kunnes uudenvuodenraketit paukkuvat Näsilinnan yläpuolella. Edessäpäin on vielä Kanazawan Maailmankokous, Johtajuusakatemia, Hallitusakatemia ja useita alueen kamareiden kokouksia ja juhlia. Ja sitten tietysti ne Uudenvuodenjuhlat Näsilinnassa.

Nähkäämme vielä tänä vuonna Alueella Cee!

lauriallekirj