Koejäsenen tarina: Taustalta toimintaan

Insights-koulutuksessa.

Ensikosketukseni nuorkauppakamaritoimintaan oli vuonna 2007, kun Tuhansien Järvien Nkk järjesti PRES-LIOn Jyväskylässä. Eräs tuttuni, joka kuului tuolloin 1000-kamariin, sai minut houkuteltua VIP-kuljetuksien kuskiksi. Kokousviikonlopun aikana tuli tehtyä loppupeleistä kaikenlaista avustustyötä yöllisestä sikarien noudosta aina paikkojen loppusiivoukseen. Ja taisinpa saada sen vuoksi karonkan yhteydessä ensimmäisen palkinnonkin ”kamariuralla”; Lifesaver-kunniamaininnan ja heijastimen.

Tuon tilaisuuden jälkeen olenkin sitten tehnyt kaikenlaista pientä ja ehkä vähän isompaakin usean eri kamarin toimintaan liittyvää. Olen kirjoitellut ruokaohjeita Kympin uutisiin 2008, ollut valokuvaamassa mm. Vakka-Suomen Nkk:n Itsenäisyyspäiväjuhlia 2010, osallistunut kuoharikoulutukseen, ollut mukana Jyväskylän Nkk:n Joulupuu-keräyksen järjestämisessä parina vuotena, ollut toteuttamassa vappubrunssia grillin äärellä 2014 ja voittanut jopa aluemestaruuden frisbeegolfissa tuona samana vuonna sekä seuraavana. Listaa voisi jatkaa monilla muillakin erilaisilla tapahtumilla.

Kansallisia vaali- ja aluekokouksia on takana useita. Niissä olen tavannut hurjan määrän mukavia ihmisiä, saanut kuulla hyviä puhujia, joista Mika Kojonkoski on jäänyt mieleen parhaiten, saanut Insights-profiilin itsestäni ja osallistunut kivoihin retkiin. Niistä mieleenpainuvimpana tutustumiskäynnit Koskenkorvan ja Pramian tehtailla.

Kaikki nämä edellä mainitut asiat olen kokenut olematta nuorkauppakamarin jäsen.

Henkilöstä, joka minut alun pitäen tutustutti kamaritoimintaan, tuli vaimoni, ja hän on ollut jäsenenä neljässä eri kamarissa ja on nykyisin Jyväskylän NKK:n kunniajäsen. Olen siis ollut tukemassa vaimoni harrastusta jo pidemmän aikaa aktiivisena seuralaisena ja taustatukena.

Matkalla kuoharikoulutukseen

Olen päässyt seuraamaan sivusta usean kamarin toimintaa. Jokainen kamari on omanlaisensa ja varmasti tuosta kirjosta löytyy sopiva, missä pääsee kokemaan ja oppimaan asioita samanhenkisten ihmisten parissa. Itse olen nyt mukana tuossa kirjavassa JC-porukassa koejäsenenä Luoteisen Keski-Suomen Nkk:ssa. Ensimmäinen virallinen tapahtumani oli Keski-Suomen kamareiden yhteinen Glögigaala, minkä valokuvasin.

Kamaritoiminnasta odotan saavani apua kehittämään sosiaalisia taitoja, kokemusta erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta sekä verkostoitumista. Mielenkiinnolla odotan myös, tuoko oma kamariurani mukanaan yhtä jännittäviä ja monipuolisia kokemuksia ja mahtavia ihmisiä kuin mitä ennen liittymistäni.

Kimmo Risunen