Urastartti juhlii 10-vuotisjuhlaa

Rauman Nuorkauppakamarin Urastartti juhlii 10-vuotisjuhlaansa sekä Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaa Kivikylän Areenalla 8.2.2017  klo 9-15. Urastartti on yritysten ja uraansa aloittelevien sekä uraa vaihtavien verkostoitumismessutapahtuma. Messutapahtuman teemana on Yhdessä tekeminen, joka on myös Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden teema. Tapahtuma on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Yhdessä tekeminen on myös Urastartti-projektiorganisaation teema.

Yhdessä tekeminen korostuu siinä, että messut järjestävät Rauman Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Rauman Kauppakamarin, Rauman kaupungin ja Marva median kanssa. Lisäksi useita yrityksiä on mukana tukemassa päivää (TVO, RMC, Rauman Lukko, Fazer, Roberts, Tehopakkaus ja AlfaLaval) . Nuorten työpajalla on myös messupäivässä tärkeä rooli, sillä he videoivat ja kuvaavat tapahtuman sekä tarjoilevat syntymäpäiväkakkua. Messuilla tarjolla olevan juhlakakun tekevät Winnovan opiskelijat. Kymmenestä vuodesta yksi metri eli tuhannelle ensimmäiselle on tarjolla kakkua, onkohan kyseessä Rauman suurin kakku?

Korkeakouluopiskelijoita on tulossa messuille myös satakunnan ulkopuolelta. Ilmoittautuneita yliopisto-opiskelijoita on n.150 pääosin Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Aalto-yliopistosta. Heille tarjotaan messujen lisäksi yritysexcursiot Rauman Marine Concstruction Oy:lle ja Teollisuuden Voima Oyj:lle. Myös SAMK:sta Raumalta ja Porista odotetaan messukävijöitä. Lisäksi odotetaan kävijöitä Rauman ja Eurajoen peruskouluista ja lukioista. Tänä vuonna muutama yritys on lähtenyt mukaan rahoittamaan yliopisto-opiskelijoiden matkakuluja messuille ja tällä vastataan yritysten tarpeeseen saada teknisen alan korkeakouluopiskelijoita Raumalle sekä mahdollistaa näin ensimmäiset kontaktit esim. kesätyö-, opinnäyte ja valmistumisen jälkeisiin työpaikkoihin.

UraStartti-tapahtuman yhteydessä järjestetään Yritystä työelämään -luentoja, joilla halutaan innostaa yrittäjyyteen ja yrittäjähenkiseen työasenteeseen. Tarinansa kertovat  Pauliina Nordberg (Hyvinvoinnin Walimo), Konepajasiskot Niina Pekonen ja Noora Pylkkänen (Hallaworks Oy), Iiro Lindborg (Rolls-Royce Oy), Jarno Laine (Winnova) sekä HesaÄijä, Marios Kleovoulou.

Lisäksi messuilla on mukana myös TubeCon, joka ottaa kantaa videobloggauksen saloihin ja johdattaa kuulijat henkilöbrändäyksen taitoihin. TubeConin on perustanut joukko suomalaisia tubettajia, jotka järjestävät alansa suurimpiin lukeutuvia TubeCon-tapahtumia sekä edistävät online-videokulttuuria ja vastustavat nettikiusaamista. TubeConista on syntynyt alansa suurimpia ilmiöitä joissa kävijöitä jopa 10 000 kävijöitä per tapahtuma. Tubettaminen jatkaa voimakasta nousua nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa ja on noussut merkittäväksi markkinointiväyläksi.

hesaaija2017_urastarttiRauman oma poika Marios Kleovoulou, paremmin tunnettu HesaÄijä vierailee myös Urastartti-messuilla. HesaÄijällä on useita hittivideoita kuten Keskihesa-debyyttikappale, jota  on katsottu muutamassa päivässä lähes 80 000 kertaa. HesaÄijä kertoo Yritystä työelämään luennoilla oman uratarinansa.  Tule kuulemaan HesaÄijän tarina, kuinka hittihahmo syntyi.

 

 

Kansanedustaja Kristiina Salonen on myös mukana messuilla ja hän kertoo kuinka hän on päätynyt kansanedustajan uralle.

Muita mielenkiintoisia uratarinoita on mahdollisuus lukea osoitteessa www.urastartti.fi/uratarinat

Urastartti facebookissa…

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *