Ehdottomasti Porin uuden sloganin arvoinen ”todella outo, ehdottoman uniikki”, Porin Nuorkauppakamari

Porin Nuorkauppakamarilla on pitkät perinteet. Erittäin aktiivinen ja innokas kamari on tänä vuonna 58-vuotias ja edelleen nuori ja notkea liikkeissään. Vuosikirjaan on mahtunut yhtä ja toista isoa sekä pienempää kokousta, koulutusta ja tapahtumaa, joista jokainen on vertaansa vailla. Perinteises­ti Porissa on järjestetty vähintään yksi kansallinen vuosi- tai vaalikokous jokaisella vuosikymmenel­lä.

Porin Nuorkauppakamari näkyy ja kuuluu paikallisesti ja kansallisesti. Niin sanottuja kiintiöporilai­sia ovat monet kamarilaiset oppineet vuosien varrella tuntemaan. Porista kun on yleensä ponnistettu koti­kamaria syvempiin vesiin. Vuonna 2018 saamme ylpeänä todistaa kuinka Keskusliittoa luotsaa jäsenemme Lauri Valtonen. Porilaista hulluutta on ihmetelty toisinaan jopa kansainvälisillä kentillä, onhan Suomen tähän asti ainoa maailmanpresidenttikin porilainen Petri Niskanen – kuinkas muutenkaan.

Pori on parasta paikan päällä. Pori on aito tapahtumakaupunki. Poikkea joskus kesällä SuomiAree­nalla, tapahtumassa, joka itseoikeutetusti kokoaa koko Suomen silmäätekevän kärjen viikoksi nauttimaan yhteiskunnallisista keskusteluista ja jazz-rytmeistä Poriin. Jotta nuorkauppakamarilaiset olisivat tässäkin näkyvässä tapahtumaviikossa mukana, olemme jo useana vuonna toteuttaneet JC:t SuomiAreenalla tilaisuuksia vaihtelevin teemoin. Tänä vuonna kutsuimme kaikki Suomen nuorkauppakamarilaiset mukaan ja saimme ainakin yhdeksästä eri kamarista vierailijoita huikeaan Tulevaisuuden Menestyjät -keskustelutilaisuuteemme, Get Together -tapahtumaamme ja tietysti perinteiselle Jiicee-viltille Pori Jazz-konserttiin.

Pori on parasta paikan päällä.

Porissa tehdään aktiivisesti projekteja, joista tunnetuimmat ovat SataRekry-messut, JC:t Suo­miAreenallaekaluokkalaisten joulujuhla, positiivisin porilainen ja Porilainen Maineteko. Pyrimme osallistu­maan aktiivisesti myös kansallisiin projekteihin kuten Joulupuu, Vuoden Nuori Johtaja / Tuhat Nuorta Johtajaa ja on meiltä useampi hakemus lähtenyt myös kansallisiin kilpailuihin. Joka vuosi pyrimme tuomaan lisää uusia ideoita toteutukseen, kuten tämän vuotinen Soluttautujat SuomiAreenalla hienosti osoitti. Kansain­välisestikin meidät on palkittu, vaatimattomasti Euroopan parhaana! Vuoden 2016 paras paikallinen rauhan projekti-palkinto matkasi Poriin, koska järjestimme paikallisille turvapaikanhakijoille työ­elämäinfotilaisuuden.

Kokemuksemme nuorkauppakamarin tapahtumien järjestämisestä on laaja. Porissa järjestetyt nuorkauppakamaritapahtumat muistetaan toimivista järjestelyistään ja kattoa hipovasta tunnelmas­taan.

Viimeisimpiä järjestämiämme tapahtumia:

• Aluevaalikokous ”JCI NYT” 2017
  • Hallitusakatemia ”Tehdään historiaa” 2014
  • Maailman ensimmäinen Johtajuusakatemia ”JCAREENA” 2013
  • Aluevaalikokous ”Karhukerroin” 2009
  • Kansallinen vaalikokous ”Champions” 2007

Porissa järjestetään myös vuoden 2018 Suomen Senaatin vuosikokous ”Pidä huolta!”

(… Kuka ties Pori tullaan muistamaan myös TULEVAISUUS NYT 2019 kansallisesta vuosiko­kouksesta?! Turussa se selviää, nähdään siellä viimeistään! 😉)

Kolmen vuoden kunnianhimoisen kokousputken ja kaiken muun mahtavan mahdollistaa aktiivinen jäsenistömme:

• Jäseniä: 59
  • Koejäseniä: 13
  • Kunniajäseniä: 8
  • Senaattoreja: 38

porisenaattorit

Porin tuoreimmat senaattorit Turo ja Juha.

Teksti: PNKK hallituksen puheenjohtaja Mari Viljanen, 2017