Vammala Goes Lempee!

Vammalan Nuorkauppakamari nappaa vauhdikkaan alun kohti vuotta 2018 Lempee Sastamalaprojektin myötä. Kamari haki ensimmäistä kertaa Leader-rahoitusta kaupungin antaman vinkin pohjalta projektiinsa ja Sastamala saa nyt täysannoksen positiivista otetta. Rahoitus varmistui sellaisenaan ja rahoituksen myöntänyt johtokunta kiitti hyvästä pelinavauksesta kamaria.

vammalan_nkk

Kamari on työstänyt strategiaa vuoden aikana yhdessä alueen emosten Emilian ja Marin kanssa jolloin kantavina ajatuksia nousi esiin toive tehdä yhdessä, vaikuttaa ja tehdä tätä kaikkea positiivisen kautta. Erityisesti Sastamalan FB-keskusteluseinän negatiivinen asenne alkoi kypsyttämään ideaa jostain aivan muusta. Kamarilaisilta tuli strategiassa toivetta kehittyä, päästä verkottumaan ja tutustua myös kaupungin päättäjiin. Lempee Sastamala antaa kamarilaisille monipuolisia mahdollisuuksia olla mukana paikkakunnan kehityksessä ja toimii samalla kamarin omana sateenvarjona, jonka alle toiminta voidaan kerätä. Pois jää tasainen tuska keksiä projekteja vuoteen ja miettiä, mitä kumppanit saavat yhteistyöstä.

Mikä siis on Lempee?

Lempee on positiivinen vastaisku negatiiviselle hengelle, ongelmissa pyörimiselle ja sille, että valittaminen on mukavampaa kuin asioiden parantaminen. Lempee antaa avaimet suoraan kuntalaisille. Ihmiset saavat kiittää Lempeen avattavilla nettisivuilla kaikesta hyvästä paikkakunnalla eikä kiitosta ole rajattu mitenkään -perustelut vaaditaan silti. Ihminen, tuote, yritys, palvelu, teko -kaikki käy. Kiitämme kuukausittain musiikkikiitoksella sen kuukauden parasta kiitoksen kohdetta. Salamyhkäisen juonittelun tulos julkaistaan videona ulos ja aletaan jahtaamaan seuraava kiitosta. Vuoden lopussa päästään äänestämään koko vuoden kovimmasta kiitoksesta ja mitä olisi kamari joka ei osaa samalla järjestää hiukan isompaakin juhlaa positiivisen vuoden lopuksi? Gaalailun historia kun on kamaritoiminnan hauskimpia puolia, joten jaetaan ilosanomaa myös muille.

Toinen osio Lempeessä on omat Lempee-tuotteet. Omalla logolla tunnistettavat tuotteet menevät myyntiin paikallisille yrittäjille, jotka saavat myynnistä oman provision. Tuotteet mietitään yhteistyössä yritysten kanssa ja yhteistä on pieni erilaisuus, hyvä laatu ja täydentävä lisä valikoimaan. Tuotteiden tuotto tulee kamarille ja tässä on juju. Kuntalaiset kertovat myös toiveitaan paikkakunnan parantamiseen ja näistä toiveista valitaan kerrallaan yksi toteutuskelponen kohde, joka toteutetaan Lempee-tuotteiden myynnin voitolla. Osa tuotosta menee myös kamarin koulutusja tapahtumatoimintaan jolloin koko tuotto jää paikkakunnan konkreettiseen kehittämiseen. Kiitokset, tuotteet ja parannuskohde muodostavat Lempeen oman kolminaisuuden, jossa jokainen osio syöttää toisiaan.

Projektia ei ole tarkoitus myöskään tehdä yksin, vaan vuoden aikana kamari on yhteistyössä myös muiden yhdistysten, kaupungin, muusikoiden, tanssijoiden, lehtien ja yritysten kanssa. Alustavat keskustelut on jo käyty isompien toimijoiden kanssa ja tämänhetkinen minimi printtimedian näkyvyydelle on kerran viikossa -52 kertaa vuodessa ei ole huonosti pieneltä kamarilta. Lempee on herättänyt myös positiivista intoa mahdollisisten uusien kamarilaisten keskuudesta, joten vuosi 2018 on paitsi Lempeetä menoa, myös jäsenhankinnan aikaa.

Samalla päästään harjoittelemaan uunituoreen strategian ottamista käytäntöön ja parantamaan positiivista yhteishenkeä myös kamarissa. Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä, mutta joskus tarvitaan jotain riittävän isoa puhaltamaan kipinää liekkiin. Projektin aiheuttama innostus kumppaneissa avasi myös monta muuta ovea joten nostovoimaa projektissa on -koulutuskumppanuuksista aloitetaan keskustelut jo vuoden 2017 aikana.

Pitää antaa jotain jotta saa jotain.

Lempeetä menoa Cee!

(Jos sinua kiinnostaa olla mukana Lempeessä, tiedät asiasta mahdollisesti kiinnostuneen tahon tai muuten vaan olet lieskassa -ota yhteys projektin emoon Liisaan. )

Liisa Vasanko

vasanko.liisa(at)gmail.com