Suupohjan Nuorkauppakamari on pirteä ja sisukas keski-ikäinen

Suupohjan Nuorkauppakamari­­ on Etelä-Pohjanmaalla, Suupohjan alueella toimiva kamari. Toiminta-alueemme kattaa Kauhajoen, Isojoen, Karijoen, Teuvan, Kristiinankaupungin, Närpiön ja Kurikan. Kamarissamme toimii pieni, mutta sisukas, päättäväinen ja rohkea, joskus jopa hullunrohkea, jäsenistö. Olemme sitä omalaatuista, hassua joukkoa, joka poseeraa kuvissa suut auki. Mutta kun meihin tutustuu paremmin, paljastuu persoonallisen kuoren alta fiksuja, lämminhenkisiä, idearikkaita ja eteenpäin pyrkiviä nuoria pohjalaisia.

SuupohjanNkkVoikin sanoa, että jäsenistömme kuvastaa hyvin kamarimme arvomaailmaa, joka on kirjattu myös strategiaan neljäksi pääkohdaksi: kehitys, ilo, rohkeus ja ihmiset. Missiomme on mahdollistaa nuorten aikuisten verkostoituminen ja kehittyminen rohkeudella ja ilolla sekä samalla vaikuttaa positiivisella tavalla Suupohjan alueella.

Kamarimme perustoimintaan kuuluvat muun muassa johtajatapaamiset, joita on toteutettu jo pitkään. Pyrimme järjestämään kuukausittain vierailuja alueen yrityksiin ja organisaatioihin, joissa pääsemme tapaamaan paikallisia yrittäjiä ja johtajia. Vierailuilla on kuultu monia kiehtovia
tarinoita yrittäjäksi lähtemisestä, johtajaksi kasvamisesta sekä yritysten noususta pienistä yhden hengen pajoista oman alansa markkinajohtajiksi. Johtajatapaamiset ovat meille erinomainen keino tutustua ja luoda suhteita alueemme yrityksiin ja yrittäjiin. Jäsenistömme myös kokee tapaamiset johtajien kanssa hyvin inspiroiviksi. Tapaamisissa onkin yleensä hyvin osallistujia.

Viime vuosina toteutetuista projekteistamme Lasten puuhakirja sekä Pakokamari-projektit ovat olleet menestyksiä. Erityisesti Pakokamari-projekti innosti jäsenistöämme laajasti ja lopulta projekti palkittiin Keuruulla aluevuosikokouksessa Vuoden menestystarina -kategoriassa kunniamaininnalla. Oman room escape -pelin suunnitteluun, toteutukseen, myyntiin ja markkinointiin osallistui kutakuinkin koko jäsenistömme. Projekti oli työläs, mutta todella palkitseva. Se tarjosi monenlaista oppia ja haastetta, ja osoittautui lopulta myös taloudellisesti menestykseksi. Hienolta tuntui myös se, että pystyimme Pakokamarin myötä tarjoamaan alueellemme jotain sellaista, mitä Suupohjassa ei ole ennen koettu.

Ensi vuosi on Suupohjan Nuorkauppakamarille juhlavuosi. Kamarimme on perustettu vuonna 1978. Tulevana vuonna täytämme siis 40 vuotta. Pirteää ja nuorekasta, mutta jo elämän merillä viisastunutta, keski-ikäistä kamariamme juhlimme tulevana vuonna varmasti. Se, miten merkkipäivän vietto tapahtuu, on vielä hämärän peitossa. Juhlien suunnittelu on aloitettu ja asiasta tiedotamme tarkemmin, kun yksityiskohdat varmistuvat.

Suurin odotuksin ensi vuoteen suunnaten,

Reetta Pitkäkoski
Tiedottaja