Kyrösjärvi kokkarit järjestettiin uudella otteella perinteitä kunnioittaen

Kyrösjärvikokkarit2

Lauantaina 10. helmikuuta täyttyi jälleen kerran Ikaalisten kylpylä hyväntuulisista juhlavieraista, jotka olivat saapuneet paikalle viettämään iltaa vanhojen sekä uusien tuttavuuksien kanssa Kyrösjärvi kokkareiden merkeissä. Kyrösjärvi kokkarit on Pirkanmaan Nuorkauppakamarin vanhin projekti, joka on saatu perintönä Kyrösjärven Seudun Nuorkauppamarilta kamarien yhdistymisten seurauksena. Tänä vuonna juhlittiin 27. Kyrösjärvi kokkareita. Tapahtumalla on siis jo pitkät perinteet! Perinteisesti tapahtumaa on vietetty Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueella, mutta viime vuoden uudistuksen myötä mukaan otettiin uusia alueita kuten Ylöjärvi, Kankaanpää sekä Parkano. Tapahtuma on alkutalven suurin alueellinen verkostoitumistapahtuma, joka kokoaa yhteen yrittäjiä, aktiivisia toimijoita sekä nuorkauppakamarilaisia.

Kyrösjärvi kokkareilla kutsuvieraat kokoontuvat perinteiden mukaisesti ensin pariksi tunniksi etkoille isäntäperheisiin, joissa on järjestetty pientä tarjoilua. Tänä vuonna isäntäperheitä oli yhteensä seitsemän, joista neljä oli Ikaalisissa, yksi Parkanossa, yksi Ylöjärvellä sekä yksi Kankaanpäässä. ”Isäntäperhe-etkot ovat keskeinen osa tapahtumaa. Siellä kokoonnutaan ensin pienemmällä porukalla paikallisesti ja verkostoituminen on sen myötä helpompaa. Isäntäperheet ovat tästä syystä erityisen tärkeässä roolissa ja arvostamme heidän työtään suunnattomasti. Kiitoksena hyvin järjestetyistä etkoista viemme isäntäperheen rentoutumaan karonkkaan, jossa nautimme yhdessä lasit kuohuvaa, illallisen sekä Suvi Teräsniskan keikan yhteistyökumppanimme luona Ikaalisten kylpylässä”, kertoo projektipäällikkö Antti Kaasalainen. Isäntäperheistä siirryttiin bussikyydeillä Ikaalisten kylpylään, jossa oli luvassa ohjelmaa koko illaksi. Alkuillan viihdyttäjänä yläkerrassa esiintyi trubaduuri Raymond Male, jonka jälkeen alakerrassa jatkoi duo Anssi Känsälä ja Jani Paulamäki. Illan pääesiintyjä oli huikea Neljänsuora! Tunnelma kokkareilla oli jälleen kerran loistava ja jo viikonlopun aikana tiimi ehti saada paljon positiivista palautetta hyvin onnistuneista järjestelyistä.

Vuoden 2018 Kyrösjärvi kokkarit loppuun saakka vei projektipäällikkö ikaalilainen Antti Kaasalainen tiimeineen, johon kuuluivat Annamari Murtolahti, Vilhelmiina Jalonen ja Anu Turunen Parkanosta sekä Toni Vuohelainen Ylöjärveltä. Projektin mahdollistavat paikalliset yhteistyökumppanuudet. Tiimin vahvuus oli ehdottomasti paikallisuus, jossa jokainen tiimiläinen vaikutti omalla alueellaan. Pirkanmaan Nuorkauppakamari toimii laajalla alueella, mikä tuo upeita mahdollisuuksia järjestää isoja kokonaisuuksia. ”Kyrösjärvi kokkareita oli tekemässä pitkälti sama, yhteen hitsautunut porukka kuin edellisvuotenakin sekä aikaisemmin mukana projektissa olleita, joten tapahtumaa oli helppo lähteä järjestämään. Meillä on lisäksi paikallisten senaattorien ja vanhojen kamarilaisten tuki ja turva käytössämme. Projektin tulevaisuuden vuoksi on kuitenkin tärkeää, että myös uudet tekijät ovat mukana opettelemassa kokkareiden saloja”, Antti Kaasalainen lisää.

Kyrösjärvikokkarit1

PINKKin Mikko Marttila (vas.), Anne-Mari Mansikka, Niko Mansikka ja yhteistyökumppanin edustaja, Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylän ravintolapäällikkö, Pia Salminen nauttivat juhlan tunnelmasta (kuva Mirella Mellonmaa)

Kyrösjärvi kokkareissa elää vielä paljon lähes kolmekymmentä vuotta vanhoja perinteitä. Suuri osa perinteistä on rakkaita ja tapahtuman kannalta tärkeitä. Tapahtumaa on kuitenkin lähdetty tietoisesti uudistamaan viime vuosien aikana. Uusiutuminen on välttämätöntä, että tapahtuma kiinnostaisi yhä enemmän yhteistyökumppaneita sekä uusia kutsuvieraita. Tänäkin vuonna saimme todistaa, kuinka kokkareille osallistui valtava määrä ensikertalaisia. Kyrösjärvi kokkareiden tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta. Tapahtuma on vetovoimainen, yllätyksellinen ja kiinnostava. Nyt Pirkanmaan Nuorkauppakamarissa vedetään pari kuukautta happea, kunnes taas voidaan kääriä hihat ylös ja aloittaa ensi vuoden kokkareiden suunnittelut. Tervetuloa taas Kyrösjärvi kokkareille 2019!

Annamari Murtolahti
Pirkanmaan Nuorkauppakamari