Ammattitutkinto kamariporukassa? Kuulostaako mahdottomalta?

Kuulostaa uskomattomalta, joten kannattaa pitää korvat ja silmät auki! Vammalan ja Kankaanpään kamarit löivät hynttyitä yhteen SASKYn kanssa, jotta jokaisella ceeläisellä olisi mahdollisuus suorittaa ammatillinen tutkinto parhaassa porukassa — eli muiden JiiCeiden kanssa.

IMG-20180310-WA0000
Kouluttautuminen kiinnosti usean kamarin jäseniä. Jasmina Alakarvia, Liisa Vasanko, Teijo Solio, Tarja Niskanen, Riku Keränen ja Joni Uusinoka (takana) olivat vaikuttuneita kuulemastaan

Tampereen kamari on koeponnistanut yhdessä SASKYn ja Rastorin kanssa Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa ja tältä pohjalta kävimme 9.3. tutustumassa eri vaihtoehtoihin. Viiden kamarin edustajat kuuntelivat, kyselivät ja haastoivat. Totesimme homman erinomaiseksi ja nyt tökkäämme pallon liikkeelle muille jiiceille.

Eli mistä on kyse? No, kyse on erikoisammattitutkinnosta, jonka sisältö räätälöidään kiinnostuksen ja tarpeen mukaan. Y-tunnukselliset yrittäjät voivat tehdä sen yrittäjän oppisopimuksena ja palkkatöissä olevat palkollisen oppisopimuksena. Opiskelu tehdään kamariryhmässä ja ryhmiä voi olla useampia. Ryhmät jaetaan sen mukaan, mihin sisältöön kukakin haluaa keskittyä. Ryhmäläiset sparraavat ja kannustavat toisiansa. Ryhmä tapaa useamman kerran vuoden aikana ja koulutuksen kesto on vain yksi vuosi. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon — tämä on täysin maksutonta hauskaa. Toivotun tutkinnon sisältö koostuu sen mukaan mitä me haluamme: henkilöbrändi, talous johtamisen osana, neuvottelutaidot, tehokkuus… you name it!

IMG_20180310_211958_729
SASKYn Kimmo Rintala esitteli Hoikan Helmessä tutkintoja

Joten muistakaa ahdistella hallituksianne! Piakkoin lähtee kyselyä ja infoa asiasta hallitusten yhteiseen fb-ryhmään ja kamarinne nimeämälle vastuuhenkilölle, joka laittaa eteenpäin kyselyä oman kamarinsa jäsenille. Kartoitamme kiinnostusta, availemme mahdollisuuksia ja lopuksi lähdetään kasaamaan hakijoiden pohjalta ryhmää/ryhmiä, jotka yhdessä aloittavat vuoden mittaisen matkan kohti haluttua tutkintoa. Samalla annetaan jokaiselle JiiCeelle mahdollisuus päästä tutustumaan yli kamarirajojen. Työnantajat taas ymmärtävät, miksi me olemme juuri niin hyviä kuin olemme: kehitymme, kouluttaudumme ja etsimme mahdollisuuksia kasvaa paremmiksi!

IMG_20180309_183653_804
Perehdytysillassa Rastor kävi läpi myös Tampereen kamarin koulutussisältöä

Lisäkysymyksiä ja tiedusteluita aiheesta vastaanottaa toistaiseksi Vammalan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Liisa Vasanko, joten jos et malta odottaa lisätietoa niin kaveria ei jätetä!

Yhteyttä saa ottaa haluamallaan tavalla: puhelimitse 041 490 9819 tai maililla vammala.nuorkauppakamari@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

Liisa Vasanko