Nuorkauppakamarit luovat vaikuttavan verkoston!

Kymmenen vuotta sitten, kun olin juuri aloittanut Rauman Nordean rahoituspäällikkönä, minulle tarjoutui mielenkiintoinen mahdollisuus. Silloinen esimieheni, Rauman nuorkauppakamarin senaattori Hannu Suominen, kannusti  hakeutumaan paikalliseen nuorkauppa-kamaritoimintaan. Olin vasta 23-vuotias, enkä ollut kuullutkaan aikaisemmin nuorkauppa-kamaritoiminnasta. Sinä syksynä 2008 alkoi kamariurani Rauman nuorkauppakamarissa, enkä olisi ikinä uskonut, millaiselle kehittymisen polulle ja mahdollisuuksien matkalle se päätös johtikaan.

Kymmenen vuoden kamari-urani aikana olen todella ymmärtänyt, mitä sana verkostoituminen tarkoittaa. Se ei ole suljettujen kabinettien sisällä eläviä herrakerhoja, pinnallista pintaliitoa tai Facebookin kaverilistan kasvattamista. Aito verkostoituminen on sitä, että erilaisten tilanteiden ja tapahtumien myötä opit luomaan pitkäaikaisia kumppanuuksia ja ystävyyssuhteita, jotka kestävät vuosien aikana, vaikka tittelit ja työpaikat vaihtuisivat. Vahvat verkostot auttavat sinua silloin, kun etsit osaajaa johonkin työelämän projektiin, haluat itse urallasi eteenpäin tai kaipaat aidosti sparraajaa omaan tilanteeseesi, koskipa se työelämää tai yksityiselämää. Vahvat verkostot ovat positiivisia trampoliineja, jotka auttavat sinua ponnistamaan vieläkin korkeammalle omien tavoitteittesi saavuttamiseksi.

Näitä vahvoja verkostoja olen itse päässyt rakentamaan nuor-kauppakamaritoiminnan kautta. Olen tutustunut positiivisiin ihmisiin, jotka haluavat kehittyä jatkuvasti. Kamariystävien kannustuksen saattelemana olen uskaltanut perustaa oman yrityksen. Olen löytänyt kamariverkoston kautta itselleni loistavan juristin ja kuullut mielenkiintoisen luennon asuntosijoittamisesta. Nämä verkostot ovat voimavarani nyt ja tulevaisuudessa!

Suomen Nuorkauppakamareiden yhteistyökumppanin Ilmarisen Future Score -testitulosten pohjalta on laadittu 10 tärkeintä työelämätaitoa vuonna 2020. Näitä taitoja ovat testitulosten mukaan:

1. Vuorovaikutustaito
  2. Itsetuntemus
  3. Tunneälykkyys ja empatia
  4. Kyky tunnistaa ja kehittää omaa osaamista
  5. Verkostoitumiskyky
  6. Resilienssi eli muutosjoustavuus
  7. Yhteistyökyky
  8. Kyky toimia erilaisissa ympäristöissä ja kulttuureissa
  9. Kriittinen ajattelu ja luovuus
  10. Itseohjautuvuus

Viidentenä sijalla oleva verkostoitumiskyky ja neljännellä sijalla oleva kyky tunnistaa ja kehittää omaa osaamista, ovat nuorkauppa-kamaritoiminnan ytimessä. Suomen Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaden jäsentensä kehittymis- ja kouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. C-alueella, joka kattaa koko läntisen Suomen Kokkolasta Raumalle, Tampereelta Jyväskylään saakka, toimii yhteensä 18 aktiivista paikallista nuorkauppakamaria. Meitä on noin 800 itsensä kehittämisestä kiinnostunutta nuorta asiantuntijaa, esimiestä ja johtajaa. Luomme todella vaikuttavan verkoston, josta löytyy osaamista, innostuneisuutta ja halua menestyä yhdessä.

Mikäli teidän yrityksenne haluaisi toimia kumppanina verkostossamme, tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia osallistua toimintaamme ja näkyä kanavissamme. Alueellamme on vuonna 2019 satoja eri tapahtumia, tilaisuuksia, koulutuksia ja projekteja. Tämä on verkosto, jossa kannattaa olla mukana, ja kerron mielelläni mahdollisuuksista toimia yhteistyössä kanssamme. Ja sinä siellä, itsesi kehittämisestä ja verkostoitumisesta kiinnostunut nuori, ota yhteyttä paikalliseen nuorkauppakamariin ja hae mukaan toimintaan!

Pauliina Nordberg
Aluemyyntipäällikkö