Hallituksenvaihtomatka 11.-13.1.2019 Puola, Krakova

Hallituskapula siirrettiin uusille tekijöille Krakovassa, kun vanha ja uusi hallitus suuntasivat Krakovaan hallituksenvaihtomatkalle. Viikonloppu kauniissa talvisessa Puolan vanhassa pääkaupungissa sisälsi niin tulevan vuoden suunnittelua, kokoustamista kuin hauskanpitoakin.

Vuoden 2019 hallitus piti ensimmäisen virallisen kokouksensa. Päätöksistä painavimmat koskivat Akaa-peliprojektia ja Paljujen yötä; vuoden 2019 pääprojektiksi otettiin Monopoli-pohjainen kaupunkipeli ja Paljujen yö päätettiin jättää tekemättä kuluvana vuonna.

Perjantai-illaksi olimme sopineet tapaamiseen paikallisten nuorkauppakamarilaisten kanssa. Senaattorit Maciej Wodo ja Piotr Zamkotowicz toimivat isäntinämme illanvietossa tutustuttaen meitä paikallisiin suosikkiravintoloihin.

Lauantain ohjelma sisälsi muun muassa projektipohdintaa YK:n Kestävän kehityksen tavoitteiden pohjalta (Sustainable Development Goals, SDG). Viestinnän kehittämistä ja blogiaiheita suunniteltiin koejäsenhankinnan näkökulmasta. Päivän kruunasi yhteinen illallinen ja uuden hallituksen pinssitys perinteisessä puolalaisessa ruokaravintolassa.

Sunnuntaina aikaa jäi Wawelin linnaan tutustumiseen ja viimeisten tuliaisostosten tekemiseen. Viikonlopun aikana rakennettiin raamit tulevalle vuodelle ja vietettiin vielä viimeiset ”kamarihetket” ikänsä puolesta (40+) poistuvien jäsenten kanssa

Kuvassa Sanna-Leena Linna, Annamaija Åhman, Maciej Wodo (JCI Krakova), Mikki Ylevä, Anna Pulkkinen, Jouni Parikka, Timo Kallela, Ninni Kaukojärvi (edessä) Jaana Koivuniemi, Tuomo Smått ja Päivi Tiura-Paavola Krakovan vanhankaupungin portilla.

Sanna-Leena Linna
Akaan Nuorkauppakamari