Akaalainen koejäsenryntäys odottaa nurkan takana

vas. Lauri Roslin (IPP), Jere Hakala (kun.), Annamaija Åhman (DP), Vesa Peltola (kun.), Lari Löflund (kun.), Jaana Koivuniemi (PRES), Jukka Huilla (sen.), Nina Kaukojärvi, Rauli Salin (sen.), Sanna-Leena Linna, Kari J. Hietala (sen.)

Toimivan ja elinvoimaisen kamarin perusedellytys on uudet jäsenet. Ilman uusia jäseniä toiminta kutistuu ja supistuu tai toimijat vetävät itsensä piippuun. Uudet jäsenet tuovat uusia ideoita, innovaatiota, uutta energiaa ja jatkuvuutta. Akaassa oltiin vuoden 2019 kynnyksellä tilanteessa, jossa jäsenmäärä tipahti 16 jäseneen. Vanhoja potkittiin viime vuoden lopulla pois peräti 6 eikä tulevaisuus näytä yhtään ruusuisemmalta. Jotta 2022 vietettävää 50-vuotis juhlavuottamme päästään aloittamaan vireänä ja elinvoimaisena kamarina, päätimme tänä vuonna panostaa erityisesti jäsenhankintaan ja koejäsentyöhön.

Omat senaattorimme ja kunniajäsenemme olivat kehoittaneet meitä ottamaan yhteyttä, jos kaipaamme apua yhtään missään. Tammikuussa istuimme saman pöydän ääreen ja lähdimme miettimään tapahtumaa jolla saataisiin houkuteltua uusia jäseniä esimerkiksi paikallisista yrityksistä. Aika pian keskustelu oli kääntynyt markkinointistrategiaan, kohderyhmän segmentointiin ja toimintamme myyntivaltteihin ja yksittäinen isompi tapahtuma oli muuttunut kohderyhmille räätälöidyksi tapahtumasarjaksi. Ajatuksella Jokaiselle jotakin, muttei samalla kertaa. Tosiasia on kuitenkin, että ei ole olemassa yhtä yksittäistä aihetta ja ajankohtaa, jolla saataisiin kaikki potentiaaliset koejäsenet kerralla paikalle.

Projektia lähtee tekemään tiimi, joka koostuu projektipäälliköstä ja tapahtumavastaavista. Projektipäällikön tehtävänä on koordinoida projektia, seurata sen toteutumista ja pitää yhteyttä senaattoriklubiin. Yhdessä suunnitellaan tapahtumasarjan runko ja tapahtumien raamit ja tapahtumavastaavat saavat toteuttaa itseään projektipäällikön ja muun tiimin avustuksella ja tuella. Projekti alkoi heti vuoden alusta ja jatkuu lokakuun loppuun. Monen tapahtuman pusertaminen näin pieneen aikaväliin on haaste, mutta alkuvaiheen hyvällä suunnittelulla saadaan toteutusvaihetta kevennettyä. Senaattoriklubin asiantuntijuus toimii vahvana tukena projektin läpi.

Projektin ensisijaisena tavoitteena on tuoda Akaan Nuorkauppakamarin toimintaa näkyväksi ja esiin sillä tavalla, että saamme potentiaaliset koejäsenet kiinnostumaan meistä ja hakemaan koejäseniksi. Pääpaino on tapahtumissa tapahtuvissa kohtaamisissa, mutta on tärkeää myös kuulua ja näkyä positiivisessa valossa eri medioiden kautta ja siksi projektissa panostetaan myös viestinnän ja tapahtumamarkkinoinnin yhteensovittamiseen. Tässä käytetään apuna kamarimme sosiaalisen median väyliä sekä blogia sekä mahdollisuuksien mukaan myös muita medioita.

Tavoitteenamme on saada vuoden 2019 aikana meille 10 uutta koejäsentä, joista 5 on vuoden päätyttyä kamarimme jäseniä. Alkuvuosi on ollut jo niin huikea perinteisen koejäsenhankinnan osalta, että tämän tavoitteen täyttyminen on vain ajan kysymys!

Päivi Tiura-Paavola
LIO – Akaan Nuorkauppakamari