Vammalan Nuorkauppakamarilla on katse vahvasti tulevaisuudessa!

Vammalan Nuorkauppakamarilla on edessään hektinen vuosi. Kamari laajentaa aluettaan vaiheittain Sastamalan lisäksi Huittisiin, Punkalaitumelle, Säkylään, Kokemäelle ja Euraan. Ensimmäinen vaihe laajentumisessa on jo käynnissä ja kamari on aktivoitunut uusilla alueilla: jäsenhankinta on käynnistetty ja yhteistyökuvioista on käyty hyviä keskusteluja niin kaupunkien kuin yritystenkin kanssa. Alueen laajentuminen ja uudet yhteistyökuviot aiheuttavat myös isoja haasteita pienelle kamarille, varsinkin kun koko istuva hallitus koostuu vuoden 2018 koejäsenistä.

Suurin haaste laajentumisessa on jäsenmäärän kasvattaminen: Vammalan Nuorkauppakamarin jäsenmäärä vuoden 2019 alussa on vain 7 jäsentä ja 3 koejäsentä ja näistä seitsemästä jäsenestä 4 istuu hallitusviroissa ja yksi koejäsen virkailijana. Nykyisellä jäsenmäärällä kamari ei pysty toteuttamaan yhteistyöprojekteja eikä saavuttamaan alueella riittävää tunnettuutta – ja ei alueen laajentaminen olisikaan tarkoituksenmukaista ilman suuria jäsenmäärän kasvuodotuksia. Vuoden 2019 tärkein projekti onkin jäsenhankinta johon pieni kamarimme laittaa kaikki voimavaransa. Suuremman jäsenmäärän myötä kamari voi tulevaisuudessa käynnistää projekteja ja näin aktivoitua uusilla alueilla ja turvata tunnettuutensa.

Laajentumisen myötä kamari vaihtaa myös nimeään. Yhteen paikkakuntaan sidottu nimi ei palvele koko alueen jäsenistöä joten uusi nimi on pyritty valitsemaan niin että kamarin uusi nimi ei ole suoraan paikkakuntaan sidottu. Uusi nimi valittiin äänestyksellä mutta sen on vielä käytävä läpi virallinen prosessi. Uusi nimi alkaa näkyä kamarin toiminnassa vuoden mittaan. Kaikkien muutosten vuoksi myös kamarimme säännöt tullaan uudistamaan ja päivittämään tätä päivää vastaaviksi ja koko aluetta palveleviksi.

Pieni kamarimme ottaa mielellään vastaan apuja ja vinkkejä muilta kamareilta, joten jos sinulla on tarjota meille mitä tahansa ajatusta joka voisi auttaa eteenpäin, niin olkaahan yhteyksissä hallitukseemme!

Heli Loponen
LIO – Vammalan Nuorkauppakamari