Kasvu tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella

Mari Viertola, Tietokauha Oy:n toimitusjohtaja, yhdistysaktiivi, metallifestivaalin talouspäällikkö sekä kahden lapsen äiti, haaveili lapsena asianajajan urasta. Toisin kävi ja tänä päivänä hän pyörittää kahdenkymmenen hengen menestyvää tilitoimistoa Kauhajoella.

Kolme vuotta sitten iso tilitoimistoketju oli kiinnostunut Tietokauhan ostamisesta. Mari ei aikaillut, vaan päätti kahden kollegansa kanssa, että jos Tietokauha kerran on myytävänä, he ostavat sen itselleen. Näin Marista tuli sekä yrityksen osakas että toimitusjohtaja.

”Johtajaksi minua on kasvattanut työuran lisäksi yhdistystoiminnan kautta saadut kokemukset. Nuorkauppakamaritoiminnasta olen alusta saakka ottanut kaiken irti. Kaikki vastuuroolit, kamarivirat, koulutukset, vaalikampanjat, puheet ja debatoinnit ovat kasvattaneet minua ja tuoneet rohkeutta, jonka ansiosta uskalsin hypätä toimitusjohtajan saappaisiin.”

Senaattori #77159 Mari Viertola hyödyntää työssään laajoja verkostojaan, joita on saanut Nuorkauppakamaritoiminnan sekä muiden harrastusten myötä.

Vapaa-ajallaan Mari järjestää miehensä kanssa Nummirock -metallifestivaalia. “Parasta pääomaani on monipuolinen osaaminen ja kokemus, jota olen hankkinut sekä työelämästä, yhdistystoiminnasta että muusta vapaaehtoistyöstä. Paineensietokyky, ongelmanratkaisutaidot ja kokonaisuuksien hallinta ovat ominaisuuksia, joita ei voi ostaa rahalla tai oppia koulunpenkillä. Sellainen osaaminen kasvaa vain tekemällä.”

“Olen uskaltanut hypätä pois mukavuusalueeltani tarpeeksi usein ja ottaa haasteita vastaan, vaikka en ole täysin tiennyt, mitä ne tuovat tullessaan.”

Anne Ylihärsilä
LIO – Suupohjan Nuorkauppakamari