Teknologioilla tulosta

Mia Nikula, Melisa Haahtinen ja Sini Gahmberg totesivat, että niin monet uudesta teknologiasta kertovat tilaisuudet olivat täynnä hypeä, mutta vailla konkretiaa.

– Kiinnostuimme siitä, kuinka uusia teknologioita menestyksellisesti hyödynnetään bisneksessä, Haahtinen sanoo.

– Päätimme tarttua härkää sarvista ja loimme kokonaan uuden Tech&Breakfast-konseptin Raumalle, Gahmberg kertoo.

Kolmikon ajatuksen ydin on järjestää aamiaistilaisuuksia, joiden ympärille on paketoitu asiantuntijapuheenvuoroja, oikean elämän teknologiaesimerkkejä ja vapaamuotoista keskustelua osallistujien kesken. Viime vuonna Tech&Breakfast-aamiaisia järjestettiin kaksi: toisen aiheena oli teollinen internet ja toisen tekoälyteknologian suojaaminen juridisin keinoin.

Konsepti siis rakentaa ymmärrystä tulevaisuuden työelämän yksilötaidoista ja teknologian kehittymisen haasteista yrityksille. Lisäksi Tech&Breakfast -konsepti on edelläkävijöiden verkosto.

– Ammatilliset verkostot karttuvat Tech&Breakfastin parissa työskennellessä ja niistä on hyötyä työelämässä, Nikula summaa.

– Teknologiasta oppii valtavasti, kun penkoo aiheita ja etsii sopivia esimerkkiyrityksiä aamiaistilaisuuksiin, Haahtinen jatkaa.

Tech&Breakfast -tiimi Sini Gahmberg, Melisa Haahtinen ja Mia Nikula.

Kolmikko on tuntenut toisensa jo pitkään, mutta toiminta Rauman Nuor-kauppakamarissa on hitsannut naisia entistä enemmän yhteen.

– Kamarista on tarttunut myös malli kokeilu-kulttuuriin. Tech&Breakfast on siitä esimerkki parhaimmillaan.

Maija Männistö
LIO – Rauman Nuorkauppakamari