Kampanja Kasitien Turku-Pori nelikaistaistuksen puolesta – adressi päättäjille 8.4.

Kasitien Turku-Pori-yhteysvälin nelikaistaistamisesta on puhuttu paljon Lounais-Suomen elinkeinoelämän positiivisen kehityksen yhteydessä. Niin elinkeinoelämän kuljetusketjut kuin henkilöliikenne edellyttävät parempia yhteyksiä, onhan VT8 rannikon todellinen pääväylä. Kasitien jouduttamisesta nelikaistaiseksi halutaan myös kaikkia kansalaisia puhutteleva ilmiö – yhtenä keinona adressin kerääminen päättäjille 8.4. mennessä somekampanjan avulla. Kts. https://www.facebook.com/kasineli/

Kampanjan moottoreina toimivat Rauman ja Porin Nuorkauppakamarit, päävastuullisena henkilönä Tiina Hämäläinen Rauman Nuorkauppakamarista. Taustatukena on virallisempi vaikuttamisryhmä, VT8-valtuuskunta, johon kuuluvat yhteysvälin kunnat, maakunnat, satamat ja kauppakamarit. Adressin luovutus tapahtuu maanantaina 8.4., teemaan sopien. Adressia allekirjoittamaan haastetaan laajasti myös Lounais-Suomen elinkeinoelämän edustajia.

Tiina Hämäläinen ynnää ajatuksiaan kampanjasta: ”Me nuorkauppakamarilaiset haluamme myös vaikuttaa asioihin, joilla on merkitystä alueen menestykselle. Adressin keräämiseksi olemme pistäneet pystyyn tavan kansalaista puhuttelevan somekampanjan (#kasineli), jonka puitteissa tullaan näkemään erittäin mieleenpainuvia tempauksia kevään mittaan. Vaikuttaminen asioihin voi olla samalla hauskaa ja totista totta.”

”Lounais-Suomen elinkeinoelämällä menee nyt ennätyksellisen lujaa. Tarvitsemme sujuvan, turvallisen ja modernin pääväylän Turusta Poriin, jotta hyvä draivi ei pääse hyytymään saavutettavuuden tai logististen haasteiden takia. Toimitusketjut, satamaverkosto, tulevaisuuden liikennemuodot sekä työssäkäynti- ja palveluliikenne – kasitiehen panostamiselle on monia perusteluita. Mainiota, että Nuorkauppakamarit haluavat omalta osaltaan olla vaikuttamassa tässä erittäin tärkeässä hankkeessa.” toteaa Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa, joka toimii valtuuskunnan toiminnan koordinoijana.

VT8-valtuuskunta:

Satakuntaliitto, Varsinais-Suomen liitto | Turku, Laitila, Uusikaupunki, Rauma, Eurajoki, Pori

Turun, Naantalin, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin satamat | Rauman, Turun ja Satakunnan kauppakamarit

Lisätiedot:

Riikka Piispa, 040 70 88555