RNKK ja Länsi-Suomi kolumniyhteistyöhön

Rauman Nuorkauppakamari ja Rauman seudulla julkaistava sanomalehti Länsi-Suomi polkaisivat huhtikuussa käyntiin kolumniyhteistyön, jossa RNKK:n jäsenet tuottavat kerran kuukaudessa ajankohtaisen kolumnin ajankohtaisesta ja itseään innostavasta aiheesta.

Länsi-Suomen päätoimittaja, vanha kamarilainen itsekin, otti yhteistyön esille törmättyään vastaavankaltaiseen yhteistyöhön Turun Nuorkauppakamarin ja Turkulaisen välillä. Länsi-Suomessa oli myös tarvetta nuorekkaille kirjoittajille, joten RNKK oli omiaan tarttumaan haasteeseen.

Kirjoitusvuorot täyttyivät nopeasti koko loppuvuodelle ja tulevia kolumniaiheita ovat muun muassa kokeilukulttuuri, työssäjaksaminen ja hyvinvointi, uudet teknologiat sekä Tallinnan maailmankokouksen korvalla mikäs muukaan kuin kansainvälisyys yhdistystoiminnassa.

Tämänkaltainen yhteistyö on sekä lehdelle että kamarille win-win-tilanne. Lehti saa palstoilleen uusia ja nuoria kirjoittajia, kun RNKK puolestaan saa työelämälähtöistä brändiään esille laajoille lukijakunnille. Yhteistyönä sovittu kolumnikirjoittaminen madaltaa myös kynnystä lähettää oma tekstinsä lehdelle, vaikka kaikkien lehtien mielipidepalstat ovatkin vuoden ympäri avoinna innostuneille kirjoittajille.

Idean suhteen saa mieluusti varastaa parasta ja pistää yhteistyötä vireille oman paikallislehden kanssa!

Maija Männistö
LIO – Rauman Nuorkauppakamari