Suupohjamessuilla yhdistyi monta kevään messutapahtumaa

Kauhajoella järjestettiin äitienpäiväviikonloppuna kaksipäiväiset Suupohjamessut, joissa eri messuja järjestäneet tahot yhdistivät voimansa ja tapahtumansa yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Suupohjan Koulutuskuntayhtymä on aikaisemmin järjestänyt koulutusmahdollisuuksiin keskittyneitä Homma Haltuun -messuja ja Kauhajoen kaupunki mm. rakentamiseen ja asumiseen liittyviä tapahtumia. Nyt kaikki kevään messut järjestettiin yhden tapahtuman puitteissa.

Messujen päävastuu oli Suupohjan Koulutuskuntayhtymällä, jonka lisäksi järjestelyissä olivat mukana Suupohjan Nuorkauppakamari, Suupohjan Elinkeinotoimen Kuntayhtymä sekä Kauhajoen kaupunki.

Perjantaipäivä oli suunnattu opiskelijoille ja silloin esiintymässä olivat muun muassa tubettajat Lakko ja Herbalisti. Lauantain ohjelma oli suunniteltu lapsiperheitä ajatellen ja esiintymässä olivat muun muassa muumit ja Aku Hirviniemi.

Ainut pakopelin läpäissyt joukkue päättötodistukset käsissään!

Suupohjan Nuorkauppakamari piti messuilla lauantaina PopUp Room Escape Oppitie -pikapakopelihuoneita, joissa pääsi ratkomaan koulumaailmaan liittyviä tehtäviä. Mikäli pulmien ratkominen eli rästitehtävien tekeminen ei onnistunut annetussa ajassa, joutui peliporukka jäämään koko kesäksi jälki-istuntoon. Onneksi päivän viimeiset pelaajat onnistuivat ratkomaan tehtävät ajoissa, saivat käsiinsä päättötodistukset ja pääsivät kesälomalle.

Monen eri tahon yhteistyöllä järjestetyillä messuilla riitti mukavasti kävijöitä molempina päivinä ja tapahtuma saa aivan varmasti jatkoa myös ensi vuonna. Yhteistyössä on voimaa!

Anne Ylihärsilä
LIO – Suupohjan Nuorkauppakamari