Strategian! hiomista Aurajoen varrella

Jokavuotinen Strategia! –koulutus pidettiin Turussa SS Borella 3.5-5.5. Teemana oli 20-luku, johon kuului kirjava joukko eri ryhmittymiä, jazz-muusikoista mafiaan. Koulutusviikonlopun tarkoituksena oli oppia strategiasta ja sen teosta samalla auttaen isäntäkamarin, Turun Nuorkauppakamarin, strategian luomisessa.

Osallistuin ensikertalaisena Strategia! –koulutukseen, koska sitä oli kehuttu Suomen Nuorkauppakamareiden parhaimmaksi koulutukseksi. Ja se piti paikkansa. Koulutus alkoi ytimekkäästi heti perjantaina SWOT-analyyseilla ja skenaariomatriiseilla, joista seurasi arvojen pohtimista ja ryhmäytymistä. Osana vallesmannien hurjaa joukkoa kaitsin SS Borella salakapakan pitäjiä, trokareita ja muita viinapiruja, joita siellä riitti.

Lauantaina koulutus jatkui mm. menestystekijöiden ja tavoitteiden laadinnalla. Asiaa oli paljon, mutta onneksi rankan koulutuksen jälkeen oli luvassa myös hupia. SS Bore loi loistavan tunnelman jännittävälle murhamysteeri-illalliselle, missä oli tapahtunut järkyttävä pormestarin murha. Murhan ratkettua huvit jatkuivat myöhään yöhön asti meidän vallesmannien pitäessä vapaailtaa.

Tiiviin lauantain jälkeen kävimme sunnuntaina vielä viimeiset teoriat läpi ja saimme ansaitut todistukset. Monella osallistujalla oli tänä tai ensi vuonna edessä oman kamarinsa strategian päivittäminen, joten uskon, että koulutusviikonloppu oli monelle erittäin tärkeä ja innostava. Verkostoitumista unohtamatta. Kiitos Turun Nuorkauppakamarille, kouluttajille ja kanssakouluttautujille.

Kun sanon valles te sanotte mannit! Valles! Mannit!

Vallesmanni kuittaa.
Teemu Salo