Kierrät ny! -projekti kannustaa paikallisia kierrätyksessä!

Porin Nuorkauppakamarin koejäsenprojekti Kierrät ny! on seitsemän koejäsenen aikaansaannos, jonka tarkoituksena on tehdä Porista siistimpi paikka asua. Seitsemän toisilleen tuntematonta koejäsentä tapasivat vuoden alussa ja alkoivat pohtia porilaisten kierrättämistä. Osalle tiimistä kierrätys oli itsestäänselvyys, toiset hapuilivat ja kokivat sekajätteen vielä suurimmaksi loppukohteeksi jätteilleen. Aiheena kierrätys oli kuitenkin selvästi kiinnostava ja tahto tehdä muutosta oli suuri. Maaliskuussa perustettiin somekampanja @kierratny-kanavilla Instagramissa ja Facebookissa.

Myös SPR Kontti on mukana Puuvillassa järjestettävillä Kierrät Ny! -markkinoilla 21.9.2019

Projektin keskeisenä osa-alueena ja eräänlaisena huipentumana on kansainvälisenä World Clean Up Day –päivänä 21.9.2019 järjestettävät Kierrät ny! – markkinat. Tapahtuma järjestetään Kauppakeskus Puuvillan tiloissa. Markkinoilla on Suomen ensimmäinen ROSKA-paneeli, jossa panelisteina on muun muassa yhteistyökumppaneita. Puuvillan lava herää eloon SPR Kontin sisustamilla tuotteilla ja siellä järjestetään myös haastatteluja. Kauppakeskuksen pihassa pidetään peräkonttikirppis, jonka uskotaan herättävän porilaiset ja lähikuntalaiset liikkeelle. Kierrät ny! -markkinat järjestetään klo 10-14 välisenä aikana. Kierrät ny! -tiimin toiveena on saada aktiivisia paikkakuntalaisia ottamaan osaa tärkeään keskusteluun.

Projektin tavoitteena on vaikuttaa Porin kierrätysasteeseen sekä tehdä yhteistyötä kierrätyksestä kiinnostuneiden yritysten ja toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä yhteistyössä ovat mukana Lassila & Tikanoja, Pori Jazz, AutoPalin, Puuvilla, Anarkistimartat, SPR Kontti, Go On Pori ja Kumppania.

”Meidän porukallamme on ollut mahtava meininki alusta asti, kaikki tekevät tätä projektia täydellä sydämellä ja innolla. Odotamme kovia markkinoita, spektaakkelimaista ROSKA- paneelia ja että saisimme porilaisia perheitä liikkeelle,” hehkuttaa projektipäällikkö Minttu Porri. Projekti on saanut paljon positiivista palautetta seuraajilta, kamarilta kuin yhteistyökumppaneilta.

Kierrät ny! -projekti lahjoittaa osan projektin tuotosta Kokemäenjoen vesistöjen vesiensuojeluyhdistykselle.

Toivomme jokaisen JCI-aktiivin seuraavan meitä somessa! #kierrätny #siivoosny #eksääkierrät

Minttu Porri
Porin Nuorkauppakamari