Exit puheenjohtajuudesta!

C-alueen alueakatemia järjestettiin 23.-25.8. Tampereella. Järjestäjänä toimi tällä kertaa Tammerkosken Nuorkauppakamari.

Alueakatemia on nuorkauppakamareiden puheenjohtajille ja valmistautuville seuraavan vuoden puheenjohtajille suunnattu johtajuuskoulutus. Viikonlopun koulutusosioissa keskitytään johonkin johtamisen alueeseen sekä hyödynnetään vertaisoppimista kollegoiden kanssa. Lisäksi tuetaan kamarien välistä verkostoitumista ja edistetään hyvien käytänteiden jakamista kamareiden välillä.

Tänä vuonna pidettiin ensimmäistä kertaa puheenjohtajille suunnattu koulutus ”Näin teen exitin puheenjohtajuudesta”. Koulutuksen pitivät C-alueen parhaaksi puheenjohtajaksi 2017 valittu ja kansallisen talousjohtajan 2020 virkaan hakeva Päivi Tiura-Paavola (Akaan Nuorkauppakamari) yhdessä Suomen ja Euroopan parhaan puheenjohtajan 2017, senaattori Lauri Oksasen (Tampereen Nuorkauppakamari) kanssa.

Koulutuksessa keskityttiin puheenjohtajien kokemukseen kuluneesta vuodesta, omaan jaksamiseen, onnistumisten oivaltamiseen ja kerättyjen oppien hyödyntämiseen kapulan vaihtamisessa seuraajalle. Miten tehdä puheenjohtajavuoden loppupuoliskosta ja IPP-vuoden alusta sellainen, että ne tukevat sekä omaa exitiä että myötätuulen puhaltamista seuraajan purjeisiin.

Päivi Tiura-Paavola
Akaan Nuorkauppakamari