JCI-toimintaa yli Pohjoismaiden ja Baltian

Akaan Nuorkauppakamarin Päivi Tiura-Paavola edusti Suomen Nuorkauppakamareita ja aluetta C tämän vuoden Nordic Academy.ssä Norjassa 30.8.-2.9. Miten Nordic Academy liittyy kamaritoimintaan? Voisiko siinä olla hieno mahdollisuus kurkistaa JCI maailmaan Suomen rajojen ulkopuolella?

Terveiset Oslosta ja Kvitfjell.n vuorilta

SNKK.n kehitysjohtajalta (koulutus) on tullut postaus facebookin jäsenryhmään: Haku Nordic Academy:n on avattu.

Hmm, pitäisikö hakea tai mistä tässä on itseasiassa edes kyse? Nämä ajatukset tulivat ensimmäisenä mieleeni sekä tietysti akatemian houkutteleva sijainti Norjassa. Onnekseni luin hieman pidemmälle, jätin hakemuksen ja lopputuloksena pääsin etuoikeutettuna ja SNKK:n tukemana osallistumaan mahtavaan viikonloppuun Nordic family.n kanssa.

Akatemian järjestelyistä vastaa vuorollaan jokainen Pohjois- tai Baltian maa. Tänä vuonna vuorossa oli Norja ja pääsimme jakamaan upean kokemuksen yhdessä Tanskan, Ruotsin, Norjan, Viron ja Liettuan edustajien kanssa. Yhdistävä tekijä meille kaikille oli hakeutuminen kansallisiin JC-virkoihin kotimaissamme.

Yhteinen matkamme alkoi Oslon keskustasta. Tutustuimme toisiimme kaupunkiseikkailun merkeissä. Siinä tuli tutuksi niin Oslon nähtävyydet, JC-tietous kuin tiimin jäsenten vahvuudetkin. Reilun kuuden kilometrin kävelykierroksen kruunasi kiipeäminen Oslon kansallisoopperan katolle.

Marianne Tanskasta, Andrus Liettuasta, Päivi Suomesta, Paul Ruotsista

Päivällisen jälkeen hyppäsimme junaan kohti Kvitfjellin jylhiä vuoria. Matka Lillehammerin pohjoispuolella sijaitsevaan olympialaisten vanhaan kisakylään meni rattoisasti uusiin JC-ystäviin tutustuessa. Vajaan 15 hengen ryhmä yhdessä viiden kouluttajan kanssa saapui ylhäällä vuoren rinteellä sijaitsevalle huvilalle parahiksi ennen vuorokauden vaihtumista. Pitkä päivä teki tehtävänsä, eikä lampaita tarvinnut laskea – tai noh, ne tuli laskettua jo matkalla. Norjan vuorilla kun laiduntaa lampaita vapaana sykkyräisen vuoristotien varsilla.

Aamun valjetessa makuuhuoneen isoista ikkunoista katsoessani ulos vasta ymmärsin, mihin olimme oikein tulleet: henkeä salpaavat maisemat kauas alas turkoosin vihreänä ja puhtaana virtaavalle joelle sekä laakson toisella puolella nousevalle vuorenrinteelle vakuuttivat.

Intensiivinen viikonloppu piti sisällään JC-tiedon kartuttamista kansallisia tehtäviä silmällä pitäen, uuteen JC-perheeseen tutustumista ja verkostoitumista, tiedon jakamista, hyviä keskusteluja sekä kamarikäytänteiden, -kokemusten ja -projektien vaihtoa yli rajojen. Toki viikonloppuun mahtui taattua JC-hupiakin mm. maa-illan herkkujen ja musiikin äärellä.

Suomen Nuorkauppakamareiden koulutusosaaminen oli myös vahvasti esillä Emilia Koikkalaisen ja Sanna Koivun toimesta. Muina kouluttajina viikonlopussa toimivat NP 2019 Nora Gamst (JCI Norway), NP 2018/ Skills and Development Commitee member 2019 Karl Johan Svendsen (JCI Norway) sekä NP 2017/ VP for Europe 2018 Natascha Joof.

Silmiä avaavaa oli hahmottaa Suomen Nkk.n edelläkävijyys kamaritoiminnan määrässä ja laadussa niin Pohjolassa kuin Euroopankin tasolla: meillä tehdään timanttista JC-toimintaa, jota kelpaa esitellä muillekin maille! Kurkista rohkeasti JiiCee maailmaan myös Suomen ulkopuolelle, yksi hyvä mahdollisuus siihen on kv-akatemiat.

Päivi Tiura-Paavola
Kansallinen talousjohtaja 2020 -ehdokas