JCI Europe Treasurer

JCI Europe Treasurer toimii talousjohtajana ja hallituksen jäsenenä JCI Europessa, sekä lisäksi on nimetty JCI Europen alaisen European Development Councilin hallituksen jäseneksi ja talousjohtajaksi. JCI Europen hallituksen muut jäsenet koostuvat JCI EVP Marion de Grootista, viidestä Eurooppaan nimetystä JCI VP:stä, joihin kuuluvat esimerkiksi Ellimaija Ahonen ja Jenni Ahlstedt ja Europen Development Councilin puheenjohtaja Natascha Joofista.

Lähdin tavoittelemaan tätä tehtävää, koska halusin käyttää vielä viimeisen JCI-vuoteni jakaakseni aiempina vuosina Suomesta kerättyjä kokemuksia ja osaamisia JCI Europen ja kaikkien Euroopan maaorganisaatioiden hyödyksi. SNKK:n talousjohtajana ja kansallisena puheenjohtajana toimimisen jälkeen talouden ja hallinnon haasteet ovat JCI Europessa ehkä hieman maltillisemmassa mittakaavassa, mutta uskon, että minulla on niiden lisäksi paljon muutakin annettavaa Euroopalle, kuten esimerkiksi Suomen tapa hoitaa yhteistyökumppanuuksia tai järjestää rahoitus toiminnan kaikilla tasoilla. Ne ovat yllättävän vieraita muille Euroopankin maille.

Odotan tulevaa vuotta innolla, sillä hallitus- ja hallintotyöskentely näissä kahdessa organisaatiossa on todennäköisesti jälleen hyvin erilaista kuin aiempi työskentely Vaalilautakunnan, Alue C:n tai koko SNKK:n johdossa. Sivumennen sanoen, olen alkanut ymmärtää kuinka merkittävää osaamista me nuorkauppakamarilaiset saamme jo pelkästään sillä, kun vaihdamme tehtäviä ja ajattelumalleja säännönmukaisesti vuosittain. Tämä valmentaa meitä todella hyvin jatkuvasti muuttuvaan työelämään ja antaa jo itsessään eväitä työelämämenestyksemme vauhdittamiseen.

Oman osaamiseni kehittymisen näkökulmasta tavoittelen vuodelta kokemusta työskentelystä kansainvälisessä työyhteisössä niin ihmisten ja kulttuurien välillä, kuin myös monikansallisen organisaation hallinnon pyörittämisestä. Näen sen erityisen merkityksellisenä tekijänä oman työelämämenestykseni vauhdittamisessa. Oletko sinä jo miettinyt, mitä viet omaan työelämämenestykseesi vuodesta 2020?

Lauri Valtonen
Porin Nuorkauppakamari