Mitä? Missä? Milloin?

JC YRITYSVIERAILU –
HIGH PEAK 28.10.

Nuorkauppakamareiden C-Alue järjestää kaikille Ceeläisille yritysvierailun High Peakin tiloihin Tampereelle maanantaina 28.10 klo 18 osoitteessa Viinikankatu 45.

High Peak on kokenut ja ansioitunut huomioinnin asiantuntijaorganisaatio, jonka toiminta-alueita ovat asiakas- ja mainoslahjat, tapahtumatuotteet sekä brändituotteet. Luvassa on mm. tuote-esittelyitä, pientä purtavaa, sekä arvonta, joten otathan käyntikorttisi mukaan! Tapahtumassa mukana myös High Peakin toimitusjohtaja Teijo Virtanen.

Ilmoittaudu mukaan täällä! 

JCI Achieve Porissa 3.10. – alueelle viiden osallistujan kiintiö auki

Nuorkauppakamarien kattojärjestön JCI:n virallinen koulutus, joka pureutuu paikallisen nuorkauppakamaritoiminnan kehittämiseen.
 
Vaikuttava yhdistystoiminta alkaa yhteisistä arvoista sekä selkeästi määritellyistä tavoitteista. JCI Achieve -koulutuksessa käydään läpi JCI:n arvot, missio ja visio, ja keskustellaan niiden merkityksestä paikallisessa kamaritoiminnassa. Koulutus auttaa myös mm. ymmärtämään jäsenen omien arvojen merkityksen toiminnalle sekä aktiivisen kansalaisen käsitteen.
 
Kouluttajana Porin kamarin viime vuoden puheenjohtaja Saila Järvinen-Junttila.
  • Paikka: Motivire Oy, Eteläpuisto 15, Pori. Paikoitustilaa yleensä edessä olevan puiston varrella.
  • Aika: 3.10. klo 17 – 20
  • Hinta: 10 € (tarjoilukulujen kattamiseksi, laskutetaan jälkikäteen sähköpostiin toimitettavalla laskulla)
  • Tarjoiluja: On. Juomaa, snäkkiä, karkkii.

TeamCityChallenge saapuu jälleen!

Toukokuun aluetiedotteesta löydät alennuskoodin, jolla pääsette mukaan kisaamaan harrastesarjaan hintaan 39 €/ henkilö (normaalihinta 59 €/ hlö).

Tutustu lisää

https://facebook.com/teamcitychallenge/
https://teamcitychallenge.com/

Canva -koulutus 23.4.2019 kello 18.00-19.00!

Haluatko oppia tekemään helposti ja näppärästi yhdenmukaista ilmettä someen? Tervetuloa Canva-koulutukseen! Koulutus on suunnattu kaikille nuorkauppakamarilaisille, jotka haluavat oppia editoimaan kuvia näppärästi someen. 

Koulutuksessa tulemme käymään läpi:
– SNKK graafisen ohjeistuksen kuviin
– Kuinka käytän Canvaa somekuvien tekemiseen

Kouluttajana toimii Sollertisen Diginaisten Tiina Weisell, joka työssään kouluttaa asiakkaita parempaan diginäkyvyyteen. 

Hyppää mukaan webinaariin alla olevasta linkistä:
https://meet.lync.com/sollertis.eu/tiina.weisell/K6KVGG04

TEG – Tampere eSports Gathering

TEG kokoaa nuoret e-urheilun ympärille Lempäälän Ideaparkin Keskusaukiolle 13.–14.4.2019.

TEG-TURNAUS: ROCKET LEAGUE
Osallistu karsintoihin ja pelaa tiesi finaaliin Ideaparkin Keskusaukiolle. Ilmoittautuminen turnaukseen avataan myöhemmin.

MINI-TURNAUKSIA
Konsoleita ja PC-pelikoneita. Miniturnausten parhaimmille pelaajille palkintoja. Tule paikalle, pelaa ja voita!

HUIPPUOHJELMAA
Tapahtuma-alueella on ohjelmaa kaikenikäisille. Mukana yhteistyökumppaneita.

AIKATAULU
Tapahtuma on auki seuraavasti:
Lauantai 13.4. klo 11–20
Sunnuntai 14.4. klo 12–17
Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

JÄRJESTÄJÄ
Tapahtuman järjestäjänä toimii JCI United, joka on Tampereella toimiva kansainvälinen nuorkauppakamari. Nuorkauppakamarit toimivat arvostettuina yhteiskunnan kehittäjinä, ja toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
Tervetuloa!

Käy kurkkaamassa Facebookissa https://www.facebook.com/events/611847169280219/?event_time_id=611847172613552

Tutustu tapahtumaan tarkemmin https://www.teg.fi/

Hajautettu etätyö ja tiimijohtaminen -koulutus 28.2

 
Aika:  torstai 28.2 klo 17:00–20:00
Paikka: Satakunnan Kauppakamari, Valtakatu 6, 28100 Pori
Lisätiedot: jani.wahlman@jci.fi (vko 7 ja 8 alun matkoilla, silloin yhteys hallitus2019@jcpori.fi)
 
Koulutukseen mahtuu 10 nopeinta, koulutuksen hinta 10€/hlö.  Ilmoittautuminen  Lyytin kautta viimeistään keskiviikkona 27.2  https://www.lyyti.in/hajautettu_etatyo_ja_tiimijohtaminen
 

Koulutuksen sisältö

Hajautetusti toimiva tiimi voi olla yhtä tehokas ja tuloksellinen kuin samassa toimistossa työskentelevä tiimikin. Tärkeää on ymmärtää hajautetun tiimityön kompastuskivet ja mistä mahdolliset haasteet johtuvat, jotta niitä voidaan ennalta ehkäistä tai puuttua ajoissa.
 
Tässä koulutuksessa saat eväitä hyvään etäjohtamiseen, yhteisöllisyyden ylläpitämiseen ja yhteistyön kehittämiseen tiimissä.
 
Kolmen tunnin valmennuksen sisältö:
 
1. Johdanto aiheeseen
• Etäjohtaminen vs. lähijohtaminen
• Mahdollisuudet ja haasteet
 
2. Hyvän etäjohtamisen kulmakivet
• Luottamus, arvostus ja avoimuus
• Pelisäännöt helpottavat yhteistyötä
 
3. Suorituksen johtaminen joustavassa työssä
• Tavoitteet ja seuranta
• Vuorovaikutus ja esimiehen läsnäolo
 
5. Etäjohtaminen ja esimiehen muuttuva rooli
• Yhteisöllisyyden ylläpitäminen
• Keinoja ja työvälineitä tehokkaaseen johtamiseen
 

Kouluttajana toimii Sanna-Riikka Valtonen 

Sanna-Riikka Valtonen on etäjohtamisen ammattilainen. Hänellä on 10 vuoden kokemus etäjohtamisesta vähittäiskaupassa pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa. Ryhmäpäällikkönä Osuuskauppa Arinassa hän on valmentanut esimiehiä paremmiksi johtajiksi mm. asiakaspalvelun, tehokkuuden, tiimityötaitojen ja henkilöstön hallinnan saralla. 15 vuotta vähittäiskaupan parissa on tuonut Sanna-Riikalle myös vankan kokemuksen vuorotyön johtamisesta, jossa monet etäjohtamisen tunnusmerkit toteutuvat. Sanna-Riikka on juuri siirtynyt kansainväliseen hajautettuun tiimiin Business Development Manageriksi PartyLitelle vastaten mm. myynnin kehittämisestä ja konsulttiverkoston valmentamisesta Suomessa.
 
Sanna-Riikan vahvuutena on johtamisen linkittäminen strategiaan ja liiketoiminnan tavoitteisiin sekä vankka kouluttajakokemus. Timanttialla hän valmentaa esimiehille etäjohtamista sekä eri aikaan työskentelevien ihmisten etäjohtamista. Uuden työn myötä hänellä on myös kokemusta
kansainvälisestä hajautetusta tiimistä.
 
Valmentajana Sanna-Riikka on innostava ja pyrkii ammentamaan osallistujien kokemuksesta ja ideoista lisäarvoa valmennuksen sisältöön. Nykyisin Satakunnassa vaikuttavalla Sanna-Riikalla on myös valmennuskokemusta projektinhallinnasta sekä erilaisten ihmistyyppien tunnistamisesta ja heidän kanssaan toimimisesta. Sanna-Riikka valmentaa myös englannin kielellä.
 
 

HAKUILMOITUKSET

Alue C Aluekokoukset 2020 – järjestelyoikeudet

Suomen Nuorkauppakamareiden hallitus on vahvistanut aluekokousaikataulut vuodelle 2020 seuraavasti:

Aluevuosikokoukset:   Aluevaalikokoukset:

A: 6.-8.3.2020 (1)          4.-6.9.2020 (1)
B: 13-15.3.2020 (2)       18.-20.9.2020 (3)
C: 20.-22.3.2020 (3)    11.-13.9.2020 (2)
D: 27.-29.3.2020 (4)   25.-27.9.2020 (4)

Osallistujamäärä 150-250 henkilöä.

Aluekokousten järjestelyoikeuksia haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Mitä enemmän tietoa siitä selviää, sitä helpompi puheenjohtajiston on päätös tehdä. Hakuaika alkaa NYT ja johtosäännön mukaan päätös asiasta tehdään maaliskuun puheenjohtajakokouksessa Ikaalisten aluevuosikokouksessa. Huomio kuitenkin, että hakuaika päättyy jo 19.2.2019. Hakemukset liitteineen toimitetaan aluejohtajalle sähköpostitse.

Loppuraportti ja kokousjärjestäjän opas saatavilla!

Hakuterveisin, 

Jani Hinkka
Aluejohtaja C 2019
Lisätiedot ja tiedustelut: jani.hinkka@jci.fi / 045 127 8818

Alue C Hallitusakatemia 2020 – järjestelyoikeudet

Hallitusakatemia on tulevan vuoden tekijöiden valmennuspäivä, johon osallistuvat alueen kamareiden seuraavan vuoden hallitusvirkailijat. Siellä kouluttaudutaan uuden alueorganisaation hellässä hoivassa, vaihdetaan ajatuksia, jaetaan hyviä käytänteitä, suunnitellaan tulevaa vuotta ja verkostoidutaan.

Hallitusakatemian virallinen koulutuspäivä on 30.11.2019, mutta alueen perinteiden mukaisesti edellisenä iltana 29.11.2019 vietämme C-alueen vallanvaihtajaisia, joihin toivomme myös järjestelyoikeuksia hakevalta kamarilta suunnitelmaa. Osallistujamäärä on arvioilta 60-100 henkilöä.

Ota huomioon hakemusta tehdessäsi tilatarpeet (vähintään 7 eri koulutustilaa, joista yksi iso koko osallistujamäärälle), majoituskapasiteetti sekä ruokatarjoilut. Hallitusakatemian järjestelyoikeuksia haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Mitä enemmän tietoa siitä selviää, sitä helpompi puheenjohtajiston on päätös tehdä. Hakuaika alkaa NYT ja johtosäännön mukaan päätös asiasta tehdään maaliskuun puheenjohtajakokouksessa Ikaalisten aluevuosi-kokouksessa. Huomio kuitenkin, että hakuaika päättyy jo 24.2.2019. Hakemukset liitteineen toimitetaan aluejohtajalle sähköpostitse.

Hakuterveisin,

Jani Hinkka
Aluejohtaja C 2019
Lisätiedot ja tiedustelut: jani.hinkka@jci.fi / 045 127 8818

Alue C Alueakatemia 2019 – järjestelyoikeudet

Alueakatemia on viikonlopun mittainen foorumi, johon osallistuvat puheenjohtajat, valmistautuvat puheenjohtajat (1/kamari) sekä alueorganisaatio. Viikonlopun aikana kouluttaudutaan, vaihdetaan ajatuksia, pyyhitään kiikarit kirkkaiksi ja alustetaan seuraavan vuoden toimintaa.

Alueakatemia järjestetään 23.-25.8.2019 ja osallistujamäärä on arvioilta 30-45 henkilöä.

Ota huomioon hakemusta tehdessäsi tila- ja majoituskapasiteetti, ruokatarjoilut pe-su, oheis- ja iltaohjelmat ymv. Alueakatemian järjestelyoikeuksia haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Mitä enemmän tietoa siitä selviää, sitä helpompi puheenjohtajiston on päätös tehdä. Hakuaika alkaa NYT ja johtosäännön mukaan päätös asiasta tehdään maaliskuun puheenjohtajakokouksessa Ikaalisten aluevuosikokouksessa. Huomio kuitenkin, että hakuaika päättyy jo 24.2.2019. Hakemukset liitteineen toimitetaan aluejohtajalle sähköpostitse.

Hakuterveisin,

Jani Hinkka
Aluejohtaja C 2019
Lisätiedot ja tiedustelut: jani.hinkka@jci.fi / 045 127 8818

Alue C Vaalitoimikunnan jäsenet 2019

Alueemme etsii kahta (2) jäsentä vaalitoimikuntaan!

Vaalitoimikunnan jäseniltä edellytetään monipuolista kokemusta JC-toiminnasta sekä C-alueelle vahvasti sykkivää sydäntä. Toimikunnan jäsenet sparraavat ja auttavat ehdokkaitamme yltämään parhaimpaansa valmistautuessaan hakemaansa virkaan, joten valmentava ote ja erityisesti kyky olla läsnä ovat kysyttyjä ominaisuuksia hakemillamme henkilöillä. Tiimiä vetää vaalilautakunnan jäsen ja valittavat toimikunnan jäsenet saavat valmennuksen tehtäviinsä.

Jos innostuit tehtävästä, laita hakemuksesi aluejohtajalle sähköpostitse (jani.hinkka@jci.fi) viimeistään 24.2.2019. Puheenjohtajat tekevät valinnat seuraavassa puheenjohtaja-kokouksessaan 15.3.2019. Laita hakemukseesi mukaan päivitetty kantakorttisi kuvan kera, lyhyt kuvaus mitä olet tehnyt ja kokenut nuorkauppakamaritoiminnassa sekä mikä sinua motivoi hakemaan ko. tehtävään. Alue C:n budjettiin on varattu vaalitoimikunnan jäsenille rekisteröitymis- ja majoituskuluja syksyn aluevaalikokoukseen 200 €/hlö.

Hakuterveisin,

Jani Hinkka
Aluejohtaja C 2019
Lisätiedot ja tiedustelut: jani.hinkka@jci.fi / 045 127 881

Palkintosade alkakoon!

Nuorkauppakamarit palkitsevat vuosittain parhaat projektit, tekijät ja kamarit. Alueella C aluepalkintojen hakuaika vuoden 2018 toiminnasta on 1.-22.2.2019 klo 22.22. Hakuprosessista vastaa alueella aluepalkintopäällikkö Saila Järvinen-Junttila. Kaikki dokumentaatio palkintokäsikirjoista ja ohjeista palkintoihin löytyy M-filesin palkintopakista (KUVA). Tiedoston nimen alusta (esim. SNKK = kansallinen) voit päätellä mitä dokumentteja tarvitset minkäkin tason hakemusten laatimiseen.

C-aluella on oma palkintokäsikirja, josta löytyy palkintojen myöntämisen kriteerit. Hakemuslomakkeet päivittyvät vuoden 2018 palkintohakuun merkittävästi ja tulevat olemaan enemmän linjassa kansallisten hakemuskysymysten kanssa. Lomakkeita tulee olemaan entisten kahden sijaan nyt kolme: yksilöpalkintohakulomake, projektipalkintohakulomake ja Vuoden Kamari hakulomake.

Palkintoja kannattaa hakea, koska hyvä työ on palkitsemisen arvoista

Palkintoja hakemalla voitte kamarissa kiittää hyvän työn tekijöitä ja innostaa tulevaisuuden nuorkauppakamarilaisia. Palkinto on saajalleen kunnianosoitus aktiivisuudesta ja esimerkillisestä nuorkauppakamaritoiminnasta ja nostaa hänen jäsenarvoaan. Palkintojen saaminen myös tuntuu hyvältä ja nostaa yhteishenkeä.

Palkinnon myönteinen julkisuusarvo on huomattava sekä järjestössämme sisäisesti että ulkoisesti mm. tiedotusvälineiden suuntaan. Jo palkinnon hakuprosessi ja mahdollinen voittaminen luo unohtumattomia, ikimuistoisia muistijälkiä. Palkitsemisen kautta hyvin toteutetut projektit saadaan myös tiedoksi muille jäsenyhdistyksille, jotka voivat kehittää ja tahoillaan toteuttaa näitä projekteja.

Hakemusten tekeminen on iso työ. Kannattaa ottaa tekijät ja muut apukädet mukaan niiden tekemiseen. Kuka vain kamarista voi kirjoittaa hakemuksia. Useissa kamareissa IPP koordinoi hakua, jotta tiedetään mitä ollaan hakemassa. Puheenjohtaja palauttaa palkintohakemukset.

HAKUUN LIITTYVÄÄ TIETOA:

Alue C
Palkintopäällikkö: Saila Järvinen-Junttila
Hakuaika:1.2.- 22.2.2019 klo 22:22.
Hakutapa: M-filesin kautta – lomakkeet ja ohjeet jättämiseen M-filesin palkintopakissa
Palkintomentorit: Leena Luoma ja Ville Korpiluoto

KANSALLINEN TASO
Palkintopäällikkö: Hannu Järvimäki
Hakuaika: 1.2. – 25.3. klo 20.19
Skype-koulutuksen ajankohta: 21.2. 2019 klo 17- 19
Linkki Skype-koulutukseen: https://meet.lync.com/personnel.fi/hannu.jarvimaki/J8TT491N
Hakutapa: jci.cc (programs – awards)

KANSAINVÄLINEN TASO / EUROOPPA
Palkintopäällikkö: Hannu Järvimäki
Hakuaika: haku päättyy 8.4. (HUOM. Haku päättyy tämän hetken tiedon mukaan ennen Suomen kansallista kokousta)

Skype-koulutuksen ajankohta: maaliskuun alussa – ajankohta tarkentuu myöhemmin.
Hakutapa: jci.cc

KANSAINVÄLINEN TASO / MAAILMA
Palkintopäällikkö: Hannu Järvimäki
Hakuaika: haku päättyy lokakuussa
Skype-koulutuksen ajankohta: syyskuussa alussa – ajankohta tarkentuu myöhemmin.
Hakutapa: jci.cc

Lisätietoa
Aluehausta Saila.jarvinen-junttila@jci.fi / 050 530 7272
Kansallisesta hausta hannu.jarvimaki@jci.fi / 050 367 0862

UraStartissa yritykset ja osaajat kohtaavat

Rauman jäähallin, Kivikylä Areenan, ylätori täyttyy jälleen helmikuun alussa hissipuheista, ammatillisesta pöhinästä ja käyntikorttien jakamisesta, kun Rauman Nuorkauppakamari järjestää järjestyksessään jo 12. UraStartti-messut.

Rauma on ollut viime vuosina vahvasti esillä teollisten ja merellisten vetovoimatekijöidensä kautta. Yhdessä ympäryskuntiensa kanssa kaupunki muodostaa vahvan työssäkäyntialueen, jossa on nyt iso tarve osaajille!

Työvoimatarpeesta kertoo omaa kieltään ennätysvilkkaasti täyttyneet messuosastot. Ennen joulua UraStartin osastoista oli myyty jo noin 70 prosenttia. Kaikkiaan messuille omaa osaamistaan esittelemään ja rekrytointitarpeistaan kertomaan mahtuu 69 yritystä.

UraStartti-messut on kaikille avoin tapahtuma. Vaikka uusi työpaikka ei olisikaan juuri nyt hakusessa, paikalla pääsee luomaan takuuvarmasti verkostoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Vuoden 2019 UraStartin teemana onkin verkostojen voima. Teeman ympärille kiinnitettyjä puhujia ovat muun muassa Suomen suurimman viestintätoimistoryhmä Miltton Networksin toimitusjohtaja Eeva Kalli sekä nuorkauppakamarilaisille tuttu Jenni Rajahalme, joka toimii Satakunnan YES-verkoston projektipäällikkönä.

Lähde JC-hengessä heittäytymään ja verkostoitumaan Raumalle!

UraStartti-messut Kivikylän Areenalla, (Nortamonkatu 23), torstaina 7.2. klo 9-15. http://www.urastartti.fi/

Maija Männistö
LIO – Rauman Nuorkauppakamari

JCI Finland Foundation avustushaku 2019 on nyt auki!

JCI Finland Foundationin avustushaku on nyt auki ja hakuaikaa on 31.1.2019 asti. JCI Finland Foundation jakaa vuosittain avustuksia tukeakseen kamareiden aktiivista ja vaikuttavaa toimintaa omalla toiminta-alueellaan.

Vuonna 2019 avustuksia myönnetään kamareiden projekteihin tai tapahtumiin, jotka:
– tukevat Suomen Nuorkauppakamarien strategisten tavoitteiden saavuttamista ja/tai
– kohdistuvat jäsenhankintaan tai jäsenaktiivisuuden nostoon ja/tai
– elvyttävät kamaritoimintaa

Miten hakea? Helposti Lyyti-linkillä
Millaisille projekteille voi hakea tukea? Katso vinkit videolta
Mistä lisäinfoa? Sitä on saatavilla helposti M-Filesistä ”JCI Finland Foundation”-kansiosta sekä oman alueesi aluekoordinaattoriltasi tai aluekehityspäälliköltä.

Sinua auttavat myös

Anna-Mari Alkio/ anna-mari.alkio@jci.fi 050 582 4757
kansallinen projektit ja toimintapäällikkö

JCI Finland Foundation lähettiläät
Liisa Vasanko liisa.vasanko@jci.fi
Suvi Raudaskoski suvi.raudaskoski@jci.fi