Kuukauden kasvo

Tammikuun kasvo – Aluejohtaja 2019 Jani Hinkka

Uusi vuosi, uudet tekijät

Vuosi 2019 on pyörähtänyt käyntiin, jättäen meistä monelle taakseen mahtavia muistoja ja jopa luopumisen tuskaa vuodesta 2018. Moni vuoden 2019 vastuunkantaja varmasti myös odotti jo malttamattomana vuodenvaihdetta, onhan kuluvan vuoden toimintaa valmisteltu jo hyvä tovi.

Minun tilinpäätökseni kamarivuodesta 2018 piti sisällään peräti kymmenen alueellista, kansallista tai kansainvälistä kokousta sekä peräti kahdeksan Akatemia-viikonloppua. Tämä harrastus vei minua siis pois kotoa liki puolet kaikista viikonlopuista. Oliko se lopulta kaiken sen vaivan arvoista? Kyllä todellakin oli! Uutta oppia, uusia ystäviä, naurua ja tunteita herättäviä keskusteluita. Nämä osaltaan tekivät vuodesta 2018 ikimuistoisen.

Kamarivuoden tilinpäätöstä tehdessäni havahduin myös toiminnan kustannusvaikutukseen omassa lompakossa. Ihan kaikkia kokoustamisesta pikkutunneilla kertyviä kuluja ei kehtaa edes yhteen laskea. Havahduin tähän kustannukseen myös kamaritoiminnan vaihtoehtoiskustannusten kautta.

Toimin itse kiinteistöalalla yrittäjänä ja olen harkinnut erittäin mielenkiintoisen kiinteistöalalle räätälöidyn MBA-koulutuksen suorittamista. Koulutus on valitettavasti kaupallinen ja hintalappu on toistaiseksi jättänyt asian haaveeksi. Koulutus kestäisi kaksi vuotta ja tajusin, että käytän samassa ajassa kamaritoimintaan käytännössä yhtä paljon aikaa ja rahaa.

Tästä johtopäätöksestä minulle tuli vastuuntunto siitä toiminnasta, mitä me tarjoamme meidän jäsenille, oli kyse sitten kamarista, alueesta tai keskusliitosta. Usein ruuhkavuosia viettävät jäsenemme valitsevat kaikesta mahdollisesti toiminnasta juuri kamaritoiminnan, johon he haluavat käyttää aikaansa ja rahaa. Tämän toiminnan tulee aina uudestaan täyttää heidän odotuksensa, olla kaiken sen parissa käytetyn ajan ja rahan arvoista. Tämä ei ole helppoa, mutta kyllä se tältä porukalta taatusti onnistuu. Kääritään siis hihat ja tehdään yhdessä jäsenistölle mahtavia, opettavaisia ja ikimuistoisia tapahtumia ja kokouksia myös vuonna 2019!

Jani Hinkka
Aluejohtaja 2019