Ceen debatti 2022

18/10/2022
Syyskuussa vietettiin vaalikokousviikonloppua Valkeakosken nkk:n järjestämässä laivakokouksessa. Vaalihurmoksen lisäksi järjestettiin perinteinen debattikilpailu. Yhteensä neljä joukkuetta pääsi kilpailemaan debatin parissa. Kilpailu olikin semifinaalissa hyvin tasaväkistä, mutta semifinaalista voittajajoukkueet osallistuivat finaaliin.
Finaalissa kisa oli tiukka, mutta voittajaksi selviytyi Porin Nuorkauppakamari, joukkueen kapteenina Essi Kemppainen ja jäseninä Soili Järvinen ja Miikka Timoska. Tuomariston mielestä joukkueen yhteistyö sujui hyvin ja kilpailijat tukivat toistensa puheenvuoroja. Kokonaisuus pysyi kasassa ja mukaan mahtui hallitusti huumoria. Joukkueen kapteeni oli vakuuttava ja piti huolen siitä, että kaikki pysyivät määritellyssä aiheessa.
Kilpailussa valittiin myös paras debatoija, Sanna-Mari Levijoki Kokkolan Nuorkauppakamarista. Tuomarien mielestä debatoijalla oli halussaan debatoinnin salat. Hän vastasi kommenttipuheenvuoroihin taidokkaasti ja rauhallisesti. Kielenhallinta oli taidokasta ja tuomaristo vakuuttui esitetyistä faktoista. Hän oli alusta loppuun vakuuttava.
Paljon onnea voittajille!