Tuottava Idea -kilpailu alkoi 1.3.2022 – ilmoita kisaan enintään kolme vuotta vanha innovaatio!

03/03/2022

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kaikille avoin kansallinen kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea, joka on enintään kolme vuotta vanha.

Kilpailussa on kolme sarjaa: yhteiskunta-, yritys- ja startup -sarja. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä, pois lukien startup -sarjaan osallistuvat ideat. Idean ilmiantaja voi olla yritys, yhteisö tai yksityishenkilö ja ideoita kerätään kilpailun verkkosivuilla tuottavaidea.fi

Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisen osan päätteeksi valitaan alueiden voittajat kaikista sarjoista, minkä jälkeen kilpailu jatkuu kansalliseen finaaliin. Kansallisessa finaalissa valitaan yhteensä kolme voittajaa, yksi kustakin sarjasta. Finaalin voittajat saavat globaalia näkyvyyttä – voittajayrityksien logot ja voittava idea pääsevät Times Squaren valotaululle New Yorkissa. Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät myös soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa.

Kilpailun suojelijana toimii Woltin perustajaosakas ja yrityksessä nykyisin kehitysjohtajana toimiva Juhani Mykkänen: ”Pelkkä idea on itse asiassa aika turha asia. Sillä ei esimerkiksi ole arvoa – muutenhan ideoita voisi ostaa ja myydä. Tilanne muuttuu, kun ideaa alkavat toteuttaa oikeat ihmiset oikealla osaamisella ja oikeaan aikaan. Silloin ideasta voi olla tulla maailmalle hyvää tuottava innovaatio. Sellaista etsimme nyt, ja polttelee jo nähdä, kuka voittaa.”

Vuoden 2022 kansallisia yhteistyökumppaneita Tuottava Idea -kilpailussa ovat mm. Nasdaq, Sellai, Grano ja Hurja Solutions. Tuottava Idea -kilpailussa on palkittu aiempina vuosina mm. Oura Health Oy:n kehittämä Oura-älysormus, Naava Group Oy:n luoma Viherseinä, Vincit Oyj:n innovoimat pysäköinnintarkastajien älylasit, Ponsse Oyj:n keksimä Scorpion-älyharvesteri ja HappyOrNot:n asiakastyytyväisyyttä mittaava hymiöpalautepalvelu.

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Suomen Nuorkauppakamarit ry kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä on yli 2 000 ja yhdessä alumnien kanssa n. 5 000. Alueellisia jäsenkamareita on 65 ympäri Suomea. Globaalisti Nuorkauppakamari eli JCI (Junior Chamber International) toimii ~120 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.

Tuottava Idea kilpailuaika 1.3.-15.4.2022

Kansallinen palkintojenjakotilaisuus: 19.10.2022 Turku

Lisätietoja kilpailusta: tuottavaidea.fi

 

Kansallinen projektipäällikkö Liisa Ketomäki, Suomen Nuorkauppakamarit ry,

liisa.ketomaki@jci.fi

 

Alueelliset kilpailupäälliköt:

Alue A (Uusimaa, Varsinais-Suomi, Ahvenanmaa):

Tiitus Unhola, Raisio-Naantalin Nuorkauppakamari ry, tiitus.unhola@jci.fi

 

Alue B (Kymenlaakso, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Etelä-Karjala, Etelä-Savo):

Susanna Issakainen, Savonlinnan Nuorkauppakamari ry, susanna.issakainen@jci.fi

 

Alue C (Satakunta, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa):

Päivi Tiura-Paavola​, Akaan Nuorkauppakamari ry, paivi.tiura-paavola@jci.fi

 

Alue D (Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi):

Emilia Hakola, Raahen Nuorkauppakamari ry, emilia.hakola@jci.fi

 

Kilpailun suojelijasta:

Juhani Mykkänen on yksi teknologiayhtiö Woltin perustajista. Hän on nähnyt Woltin kasvun pelkästä ideasta 23 maassa toimivaksi yritykseksi, jolla on yli 15 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2020 Wolt oli koko Euroopan toiseksi nopeimmin kasvava yhtiö, ja Woltin 7 miljardin arvoinen kauppa 2021 yhdysvaltalaiselle DoorDashille oli Suomen yrityshistorian suurin myyntikauppa. Juhani on toiminut Woltissa useissa eri rooleissa ja on nykyään yrityksen kehitysjohtaja.

Haastattelupyynnöt Juhani Mykkäselle: liisa.ketomaki@jci.fi